• BIST 9678.33
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Twitter fenomeni kız halkının sesi oldu

Twitter fenomeni kız halkının sesi oldu
İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarında "Bu gece ölebilirim" twitiyle büyük yankı uyandıran Ferah 2014'ün en etkili isimlerinden oldu.

 

İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarında "Bu gece ölebilirim" şeklinde attığı tweetle sosyal medyada büyük yankı uyandıran Ferah Beker isimli Twitter fenomeni 2014'ün en etkili isimlerinden biri oldu.

Attığı twitle "Foreign Policy" isimli Amerikan dergisinde 2014'ün en etkili kişileri arasında yer alan Beker, 2014'ün en acı olaylarından biri olan, İsrail'in Gazze'ye 51 gün süren saldırısı sırasında "Bu benim bölgem. Ağlamamı durduramıyorum. Bu gece ölebilirim" diye attığı tweetle çok sayıda kişiye ulaşmayı başarmıştı. Henüz 16 yaşında olan ve on binlerce takipçisi bulunan Beker, o tweeti atarken hissettiklerini AA muhabiriyle paylaştı.

Saldırıların sürdüğü 16 Temmuz günü, İsrail'in Şifa Hastanesi yakınlarında oturdukları caddeyi bombaladığını ifade eden Beker, endişe içerisinde hemen telefonuyla olayın fotoğrafını çekerek, tweet attığını belirtti.

 

Çok korktuğunu ancak İsrail'in bombaları altında yaşayan Gazzelilerin hayatını gözler önüne sermek için tweet atmaya devam ettiğini kaydeden Beker, saldırılar boyunca İngilizce tweetler atmayı sürdürdüğünü ve bu sayede çok sayıda kişiye ulaştığını söyledi.

Amerikan dergisinde 2014'ün en etkili kişileri arasına girmesini, "Gazze'de barış, güvenlik içerisinde yaşamak isteyenlerin kazancı" olarak nitelendiren Beker, "Mesajım ulaştığı için mutluyum. Söz konusu liste başardığımı onayladı. İsrail bizim terörist olduğumuz yönünde bir imaj çizmişti. Tek temennim dünyaya bizim yaşamak istediğimizi ve İsrail'in bizi öldürdüğünü duyurmaktı. Korku içerisinde ağlayarak onlarca tweet attım. Her an öleceğimi düşünüyordum. Sadece dünyaya bizim de diğer insanlar gibi yaşamak istediğimizi anlatmak istedim" diye konuştu.

"Dünyanın, İsrail'in saldırılarını durdurması yönünde baskı yapması için bizimle empati kurmasını istedim. Ben kanlı sahneleri ve katledilenlerin sayısını değil, çocukların yemek masasında öldüğünü basit kelimelerle anlatmayı istedim" diyen Beker, "Burada savaş, bombardıman yok. Çocuklar gülümseyerek uyuyor" twiti yazacağı zamanların gelmesini arzuluyor.

İsrail'in, 7 Temmuz'da başlayan ve 26 Ağustos'ta sona eren Gazze'ye yönelik saldırılarında 2 bin 145 kişi ölmüş, 11 bin 100 kişi yaralanmış, 500 bin Filistinli evinden olmuş ve aralarında okul ve camilerin de bulunduğu 15 bin bina hasar görmüştü.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300