• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Aksaray Ticaret Borsası’nın Ağaçlandırma Projesi Devam Ediyor

Aksaray Ticaret Borsası’nın Ağaçlandırma Projesi Devam Ediyor
Aksaray Ticaret Borsası tarafından kuraklık önlemleri çerçevesinde başlatılan ağaçlandırma çalışması Aksaray Adana karayolundan sonra Konya yolunda devam ediyor.

 Aksaray Ticaret Borsası Konya yolu kenarlarına 6 bin adet fidanı toprakla buluşturdu.  Aksaray Ticaret Borsası başkanı Hamit Özkök, meclis başkanı Nurettin Yapılcan, yönetim kurulu başkan yardımcısı Naci Duman, yönetim kurulu üyesi Hasan Kurt Aksaray Konya Karayolu üzerinde fidan dikim alanında incelemede bulundular.

Konu ile alakalı bir açıklama yapan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, amaçlarının Aksaray nüfusu kadar fidanı toprakla buluşturmak olduğunu belirterek  “Bu yılda yine ağaçlandırma kampanyasını başlatmış bulunmaktayız. Aksaray Ticaret Borsası olarak geçen yıl 26 bin civarında fidanı Aksaray - Adana yolu güzergâhında toprakla buluşturmuştuk.  Bu yıl da inşallah Orman Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Sayın Valimizin himayelerinde Aksaray Ticaret Borsası olarak                  bizde dikimi gerçekleştirdik. Aksaray Konya yolunu inşallah sağlı sollu olarak yeşillendirerek Aksaray'ımıza yeşil bir Aksaray imajını tekrar kazandıracağız. Geçen yıl 26 bin fidanı toprak ile buluşturmuştuk bu yıl ki hedefimiz ise 20 bin fidan civarında ilk etap olarak 6 bin fidanımız Seydişehir orman fidanlığından şu anda sahamıza geldi ve dikimini gerçekleştirdik. Hedefimiz Aksaray - Eşmekaya kavşağına kadarki olan yola sağlı sollu olarak fidanlarımızın ulaştırılması olacaktır. Bu da Aksaray'ımızın Aksaray Ticaret Borsasının yeşile önem verdiğini gösterecektir. Ayrıca Aksaray Ticaret Borsası olarak fidanların bakımını, dikimini ve bundan sonraki gelişimini üstlendik. Gerçekten Aksaray tarihinde ilkleri gerçekleştirerek 26 bin adet fidandan sonra 10 bin adet fidanı da toprakla buluşturduk. Yeşil bir Aksaray için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300