• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Beyt'ül Hikmet Camii Ve Kuran Kursu'nun Temeli Atıldı

Beyt'ül Hikmet Camii Ve Kuran Kursu'nun Temeli Atıldı
Karatay'da son bir ay içerisinde 3. Cami ve Kur'an Kursu'nun temeli atıldı.

Beyt'ül Hikmet Kur'an Kursu ve Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Çatalhüyük Mahallesi'ne yapılacak olan Yatılı Kur'an Kursu ve Cami'nin temel atma töreni yapıldı. Törene Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, Beytü'l Hikmet Kur'an Kursu ve Cami Yaptırma Derneği Başkanı Adem Karataş ve Dernek üyeleri, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, Konya Karatay ve Tüm İlçeleri Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uzun ve muhtarlar katıldı.  Okunan Kur'an tilavetinin ardından söz alan Dernek Başkanı Adem Karataş, cami yaptırmanın önemine dikkat çekerek, "Kim bu dünyada bir cami yaptırır veya yapılan bir camiye katkıda bulunursa, Allah'ta ona cennette bir köşk inşa eder" hadisini hatırlattı. Anlamlı bir projeye imza atmaktan mutluluk duydukları dile getiren Karataş; Karatay Belediyesi ve Karatay İlçe Müftülüğüne desteklerinden dolayı teşekkür ederek; "Bu cami ve Kur'an Kursu'nu tamamladıktan sonra Konya halkına teslim edeceğiz" diye konuştu. Karataş'ın ardından söz alan Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk ise; yapılacak Cami ve Kur'an Kursu için Karatay ilçesini seçtikleri için Dernek Başkanı Adem Karataş'a teşekkür ederek maddi ve manevi tüm yardımlar için gerekenin yapılacağını söyledi.

 

Camiler toplumsal hayatın merkezi

Temel atma töreni ile inşa çalışmalarına başlanan Kuran Kursu ve Cami yapımında yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; tüm emeği geçenlere katkılarından dolayı teşekkür etti. Başkan Hançerli; Hacıhasanbaşı Cami, Yeni Özlem Cami'nin temellerinin atılmasının ardından Beytü'l Hikmet Kur'an Kursu ve Cami'nin temelini atmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Cami ve Kur'an Kurslarının önemine değinen Başkan Hançerli, "Camiler toplumsal hayatın merkezi, Müslümanların 5 vakit bir araya geldiği mekanlardır. Bizler imar noktasında şehirleri güzelleştirip ihya ediyoruz ama bunun yanında manevi kalkınmaya da ihtiyacımız var. Manevi güzelleşmede camilerin önemli payı var. Yine bu bağlamda Sivil Toplum Kuruluşlarımıza da önemli görevler düşüyor" ifadelerine yer verdi.

14 senedir sizlerin emanetine sahip çıkıyoruz diyen Başkan Hançerli: "Bizler Karatay'daki tüm mahallelerimizden aldığımız desteklerin farkındayız. 54 ilden daha büyük bir ilçede % 84.66'lık destek önemlidir. Bizler de sizlerin teveccühüne daha çok hizmet ederek cevap vereceğiz. Çorbada bizim de tuzumuz olsun diye Camimizin yapımına da destek vereceğiz. Bu caminin güzel ve hayırlı hizmetler yapacağına inanıyorum. Allah hayırlı mübarek eylesin." şeklinde konuştu.

Çatalhüyük Mahallesi'ne büyük Külliye

Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk'ün dualarıyla gerçekleşen temel atma töreninde Çatalhüyüklüler mahallelerine kazandırılacak olan Cami ve Kur'an Kursu'nun mutluluğunu yaşadı.

İki sene içerisinde bitirilmesi planlanan Cami ve Kur'an Kursu 525 kişi kapasiteli olacak. 220 öğrenci ve 50 hafız öğrenci kapasiteli olacak külliyede 180 kişilik yatak kapasitesi, 252 kişilik yemekhanesi, 270 kişilik konferans salonu olacak. Bunun yanı sıra bilişim internet odası, kütüphane, etüd salonu, spor salonu, revir ve çocuklar için kreş bulunacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300