• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 3000 Personel Alımını Nasıl Yapacak?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 3000 Personel Alımını Nasıl Yapacak?
Alınacak 3 Bin Personel İçin Şartlar Ne? Muhafaza Memuru Şartları ? Muayene Memuru Şartları ?

Önceki gün yayımlanan Resmi Gazete de  6585 Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ekinde yer alan 2.205 kadro için Gümrük ve Ticaret Bakanlığına önceden ihdas edilen kadrolar da dahil olarak 3.000 ek atama izni verildi.

Sitemiz üzerinden adaylardan bir çok soru gelmektedir. www.mymemur.com olarak gelen soruları bir araya getiriyoruz.

Soru: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na alınacak olan 3.000 personel Kpss Merkezi Atama İle mi yapılacak?

Cevap: İlgili Bakanlık bütün kadroları açıktan alım yoluyla yapmayacaktır. Kurumlar arası alımın yanı sıra üst yönetim kadrolarını (Genel Müdür vb…) kararname ile yapılacaktır. Yeni izin verilen kadrolar için 2013 yılında olduğu gibi 2.000 civarında kurumun alım yapılacağı tahmin edilmektedir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı personel alımlarını sözlü sınav sonucuna göre açıktan atama şeklinde yapacaktır.

Soru: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Muhafaza Memuru Olma Şartları Nelerdir ?

Soru: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Muayene Memuru Olma Şartları Nelerdir ?

Soru: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Memur Olma Şartları Nelerdir ?

Soru: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrük ve Ticaret Uzman Yardımcısı Olma Şartları Nelerdir ?

Soru: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İcra Memuru Olma Şartları Nelerdir ?

Soru: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Makinist Olma Şartları Nelerdir ?

Soru: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Şoför Olma Şartları Nelerdir ?

Soru: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kaptan Olma Şartları Nelerdir ?

Soru: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Teknisyen Olma Şartları Nelerdir ?

Soru: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tekniker Olma Şartları Nelerdir ?

Gibi sorulan bütün soruların cevapları Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın açıktan atama ile yaptığı personel alım ilanlarında şöyle yer almaktadır:

KPSS’de lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93 ve ortaöğrenim mezunları için KPSSP94 puan türlerinden 70 ve üzeri puan almış olmak.

Sözlü sınavda en az 70 puan alanlar başarılı sayılacak ve adayların başarı puanı, KPSS puanı ile sözlü puanının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanacaktır.

2- Özel Şartlar:

Unvan

Nitelikler

KPSS Puan Türü

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ)

1- İletişim Fakültesi mezunu olmak.

2- Milli Eğitim Bakanlığınca veya üniversitelerce düzenlenen ve hizmet içi eğitim niteliğinde olmayan bilgisayar kursunu başarıyla bitirdiğine ilişkin sertifika veya yükseköğrenimde bilgisayar eğitimi aldığına dair transkript sahibi olmak.

KPSSP3

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ)

1- Güzel Sanatlar Fakültelerinin Grafik veya Grafik Tasarım bölümlerinin birinden mezun olmak.

2- Milli Eğitim Bakanlığınca veya üniversitelerce düzenlenen ve hizmet içi eğitim niteliğinde olmayan bilgisayar kursunu başarıyla bitirdiğine ilişkin sertifika veya yükseköğrenimde bilgisayar eğitimi aldığına dair transkript sahibi olmak.

KPSSP3

Avukat

Avukatlık ruhsatına sahip olmak

KPSSP3

Muhafaza Memuru

1- En az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadî ve idarî bilimler, iktisat, işletme, maliye, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, fakülte, yüksekokul veya bölümleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarının fakülte, yüksekokul veya bölümlerinden mezun olmak.

2- Sınava başvuru tarihinde 30 yaşından gün almamış olmak,

(26/01/1984 tarihi ve daha sonra doğanlar başvurabilir.)

3- Erkekler en az 172 cm, bayanlar ise en az 165 cm boyunda olmak, “Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel özürlü olmadığını, psikiyatrik bir hastalık, kişilik bozukluğu, nörolojik rahatsızlığı, şaşılık, körlük, gece körlüğü, renk körlüğü, işitme kaybı, topallık, kekemelik, kas veya iskelet sisteminde hareket kısıtlılığı ve benzeri engeller bulunmadığını belirten, “Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir” ibareli sağlık kurulu raporu” almak.

(Söz konusu rapor, sözlü sınavda başarılı olanlardan atama öncesi istenecektir. Rapor ibraz edemeyenlerin ve sözlü sınav esnasında yapılacak ölçümde boy şartını taşımayanların kurumumuzca ataması yapılmayacaktır.)

KPSSP3

Muayene Memuru

1- En az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadî ve idarî bilimler, iktisat, işletme, maliye, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler fakülte, yüksekokul veya bölümleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarının fakülte, yüksekokul veya bölümlerinden mezun olmak.

2- Sınava son müracaat tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak. (26.01.1978 tarihi ve daha sonra doğanlar başvurabilir.)

KPSSP3

Memur

En az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme ve iktisadî ve idarî bilimler fakülteleri, uygulamalı bilimler yüksekokullarının gümrük işletme bölümünden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarının fakülte, yüksekokul veya bölümlerinden mezun olmak.

KPSSP3

İcra Memuru

En az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme ve iktisadî ve idarî bilimler fakültelerinden ya da uygulamalı bilimler yüksekokullarının gümrük işletme bölümünden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarının fakülte,yüksekokul veya bölümlerinden mezun olmak.

KPSSP3

İcra Memuru

En az iki yıl süreli eğitim veren ithalat-ihracat, uluslararası ticaret, uluslararası ticaret yönetimi, dış ticaret, uluslararası ticaret ve lojistik, lojistik yönetimi, adalet meslek yüksekokulu ile meslek yüksek okullarının adalet, gümrük işletme veya gümrük işleri bölümünden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarının yüksekokul veya bölümlerinden mezun olmak.

KPSSP93

Bilgisayar İşletmeni

Meslek Yüksekokullarının; Bilgisayar Operatörlüğü, Bilgisayar, Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği, Bilgi İşlem  programlarının birinden mezun olmak.

KPSSP93

Tekniker

Meslek Yüksekokulların; Haberleşme Teknolojisi, Elektronik Haberleşme, Telekomünikasyon, Haberleşme, Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Elektronik, Elektrik-Elektronik, Endüstriyel Elektronik, Elektrik-Elektronik Teknikerliği, Elektronik Teknolojisi programlarının birinden mezun olmak.

KPSSP93

Teknisyen

Mesleki veya teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarının Elektronik, Elektrik-Elektronik, Endüstriyel Elektronik, Telekomünikasyon programlarının birinden mezun olmak.

KPSSP94

Kaptan

1- Üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren Deniz ve Liman İşletme, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Deniz İşletmeciliği ve Yöneticiliği, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi, Güverte bölümlerinin birinden mezun olmak.

2- En az Vardiya Zabitliği Belgesine sahip olmak

3- Goc veya Roc Telsiz Yeterlilik Belgesine sahip olmak

KPSSP3

Kaptan

1- Meslek Yüksekokullarının; Denizcilik, Denizcilik Hizmetleri, Deniz ve Liman İşletme, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi, Deniz Ulaştırma ve İşletme, Deniz Haberleşme, Güverte programlarının birinden mezun olmak.

2- En az Vardiya Zabitliliği Belgesine sahip olmak

3- Goc veya Roc Telsiz Yeterlilik Belgesine sahip olmak

 

KPSSP93

Makinist

1- Üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren Gemi Makinaları veya Gemi Makineleri bölümlerinin birinden mezun olmak.

2- En Az Makine Zabitliği Belgesine sahip olmak

KPSSP3

Makinist

1- Meslek Yüksekokullarının Gemi Makineleri veya Gemi Makineleri İşletme programlarının birinden mezun olmak.

2- En az Makine Zabitliği Belgesine sahip olmak

KPSSP93

Şoför

1- Lise mezunu olmak,

2- En az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

KPSSP94

Memur

En az iki yıl süreli eğitim veren ihracat-ithalat, uluslararası ticaret, uluslararası ticaret yönetimi, dış ticaret, uluslararası ticaret ve lojistik, lojistik yönetimi, adalet meslek yüksekokulu ile meslek yüksek okullarının adalet, gümrük işletme veya gümrük işleri bölümünden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarının yüksekokul veya bölümlerinden mezun olmak

KPSSP93

Anbar Memuru

Meslek Yüksekokullarının; Mağaza İşletmeciliği, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi, Perakendecilik ve Mağaza Yönetimi, Genel İşletme, İşletme, İşletmecilik, İş İdaresi, Ticaret ve Yönetim, Endüstriyel Yönetim, İşletme Yönetimi programlarının birinden mezun olmak.

 

KPSSP93

Satış Memuru

Meslek Yüksekokulların; Elektronik Ticaret, E-Ticaret, İnternet ile Pazarlama, Pazarlama, Pazarlama ve Satış, Piyasa Araştırmaları ve Pazarlama, Satış Yönetimi, Satış ve Reklam Yönetimi, Piyasa Araştırmaları ve Reklamcılık, Reklamcılık Yönetimi, Mağaza İşletmeciliği, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi, Perakendecilik ve Mağaza Yönetimi programlarının birinden mezun olmak.

KPSSP93

Veznedar

Meslek Yüksekokulların; Borsa ve Finans, Para ve Sermaye Yönetimi, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, Finans, Finans ve Muhasebe, Emtia Borsası, Sermaye Piyasası ve Borsa, Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Maliye programlarının birinden mezun olmak.

KPSSP93

Tekniker

Meslek Yüksekokulların; Elektrik, Elektrik-Elektronik, Elektrik-Elektronik Teknikerliği, Endüstriyel Elektronik programlarının birinden mezun olmak.

KPSSP93

Teknisyen

Mesleki veya teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarının Makine, Motor, Motorculuk, programlarının birinden mezun olmak.

KPSSP94

Şoför

1- Lise mezunu olmak,

2- En az  (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

KPSSP94

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na 2015 Yılı İçin 3000 Atama İzni Verildi Haberi İçin Tıklayınız.

My Memur İş İlanları Sayfası İçin Tıklayınız.

 Kaynak: 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İstanbul Sektörel Vinç Kiralama08 Mayıs 2019 Çarşamba 10:16
  • Türk Marka Tescil15 Şubat 2019 Cuma 15:19
  • Komple Motor Değişiminde Yasal Kurallar Nelerdir?15 Şubat 2019 Cuma 11:47
  • Ziraat Bankası Katılım Avantajları Nelerdir?02 Ocak 2019 Çarşamba 13:33
  • Ekonomi Bakanlığı ihracatçı firmalara güncel destek uygulamaları anlatacak23 Aralık 2017 Cumartesi 12:12
  • Konya iş Güvenliği Uzmanı11 Aralık 2017 Pazartesi 12:16
  • Platform Kiralamada Çözüm Ortağınız06 Kasım 2017 Pazartesi 11:53
  • Vatandaşlarımız et ihtiyaçlarını Bim ve A101'de uygun fiyatla alabilecek03 Kasım 2017 Cuma 19:51
  • Ortak Atm Avantajı05 Eylül 2017 Salı 15:01
  • Keyifli Etek Seçimi12 Temmuz 2017 Çarşamba 16:13
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 05343258300