• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Mercedes-Benz’in Yeni Atık Yönetimi Merkezi açıldı

Mercedes-Benz’in Yeni Atık Yönetimi Merkezi açıldı
Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikasının ‘Yeni Atık Yönetimi Merkezi’ düzenlenen törenle açıldı.

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikasında 370 bin Avro yatırımla yenilenen Yeni Atık Yönetim Merkezi için açılış töreni düzenlendi. Törene Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkan Vekili Mustafa Karahanlı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüsnü Yıldız ile Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası yöneticileri katıldı.

Düzenlenen açılış töreninde Aksaray Kamyon Fabrikası Direktörü Prof.Dr. Frank Lehmann kamyon üretimi ve çevre yatırımları hakkında sunum yaptı. 2015 yılına kadar ürün portföylerinde tamamen yerel pazarın ihtiyaçlarına uygun araç tiplerinden oluştuğunu ifade eden Lehmann, Euro 5 Axor araçları ile Pazar liderliğini elde ettiklerini 2014 yılında 18 bin 519, 2015 yılında 19 bin 865 kamyon üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi.  

Euro 6’ya geçişle birlikte  Actros, Arocs üretimlerini Aksaray da, Yeni Atego modelinin ise Mercedes’in Wörth Fabrikasında üretildiğini vurgulayan Lehmann, Mercedes’in üretimin her aşamasında çevre ve doğa faktörlerini her zaman göz önünde bulundurduğunu belirtti.

370 bin Avroluk yatırımla Mercedes Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikasının Atık Yönetim Merkezini tamamen yenilediğini söyleyen Lehmann; su ve toprakla oluşabilecek kirliliği önleyen, kimyasal reaksiyonların neden olduğu olumsuz etkileri ortadan kaldıran projelerin uygulandığı Yeni Atık Yönetim Merkezinin önemli çevresel ve ekonomik sonuçlar getireceğini söyledi. 

Konuşmaların ardından Yeni Atık Yönetim Merkezinin açılışı Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkan Vekili Mustafa Karahanlı, Kamyon Fabrikası Direktörü Frank Lehmann ve fabrika yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Merkez hakkında bilgi veren Çevre Mühendisi Mahmut Sargun, merkezin yılda 7 bin ton tehlikesiz, bin ton tehlikeli atık maddeyi işleyeceğini söyledi.  

Yapılan yatırımların AB ve Daimlerin çevre ilkeleri kapsamında yapıldığını ifade eden Sargun, merkezde, metal, kağıt, plastik gibi maddelerin geri dönüşüm veya bertaraf edilecek şekilde işleneceğini belirtti.

Açılış törenine katılan Vali Aykut Pekmez ve beraberindeki heyet Aksaray da üretimi yapılan  AB ülkeleri başta olmak üzere dünyada birçok ülkeye ihraç edilen Mercedes Actros modelinin üretim aşamalarını yakından inceleyerek bilgi aldı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300