• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

​Ömürlerini Aksaray’a Adayanlar

​Ömürlerini Aksaray’a Adayanlar
Aksaray Tarihinde İsim Yapmış Siyasetçi, Bürokratlar Mezarı Başında Anıldı

            Gazeteci Yazar Ali Genç öncülüğünde, Aksaray tarihinde isim yapmış ve bir döneme damgasını vuran şahsiyetler mezarı başında anıldı. Anma törenine Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar ve Kültür Turizm Müdürü Mustafa Doğan katıldı.

            Aksaray’a yaptıkları hizmetlerden dolayı Gazeteci –Yazar Ali Genç’in “Aksaray’ın hayırlı Evlatları” dediği siyasetçi, bürokrat ve gazeteciden oluşan Ortaköylü Hacı Ali Paşa, Vehbi Çorakçı, Medeni Berk, Ömer Kaşif Nalbantoğlu, Mehmet Altınsoy, Raşit Daldal, Gazeteci Yazar Mahir Südemen ve Çapan Tekeli, İsmail Baysal, Yüksel Özden gibi isimler Aksaray tarihinin önemli dönüm noktalarını gerçekleştiren en önemli baş mimariler arasında yer alıyor.

            Şuanda sahip olduğumuz her şeyi onlara borçluyuz diyen Gazeteci Ali Genç, Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya ile birlikte Gazeteciler Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar ve Kültür Turizm Müdürü Mustafa Doğan, vefa örneği göstererek Ervah Kabristanlığında kabri bulunan Ömer Kaşif Nalbantoğlu, İsmail Baysal, Gazeteci Yazar Mahir Südemen ve Çapan Tekeli’nin mezarı başında dua ettiler.

            Ali Genç, 1994 yılından bu yana her yılın Aralık ayında bu isimlerin yad ettiğini açıklarken Mustafa Doğan ise geçmiş tarihten itibaren Aksaray’a katkı sunan çok değerli isimlerin Ervah Kabristanlığında meftun olduğunu belirtti.  Cemiyet Başkanı Celil Acar, “Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri demişler. Bu kabirlerini ziyaret ettiğimiz insanların eserleriyle yaşıyoruz şuan.    Yaptıkları hizmetlerden dolayı hepsinden Allah razı olsun” dedi.     

            Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya ise yaptığı açıklama “Ebediyete intikal etmiş, Aksaray için önemli hizmetler yapmış, siyasi ve bürokratların mezarlarını ziyaret etmek için buraya geldik. Onların düşünceleri, fikirleri bizlere ışık tutmuş ve her zaman örnek olmuştur” diyerek Aksaray tarihine adını altın harflerle yazdıran bu kişilerin hiç zaman unutulmayacağını kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300