• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Vali Pekmez: “15 Temmuz şanlı tarihimizde dönüm noktalarından biri olacak”

Vali Pekmez: “15 Temmuz şanlı tarihimizde dönüm noktalarından biri olacak”
Aksaray Valisi Aykut Pekmez; “15 Temmuz şanlı tarihimizde dönüm noktalarından biri olacak” dedi.

Anadolu Ajansı Aksaray Muhabirleri Adem Koçak, Turan Kazak ve Oğuzhan Demiray’ı kabul eden Vali Aykut Pekmez, Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan FETÖ'nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrası tepkileri ele alan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" isimli kitabını inceledi.

 

Darbenin önlenmesine yönelik; vatandaşların meydanları doldurmasında basının rolüne dikkat çeken Vali Pekmez; “15 Temmuz gecesinde vatandaşımızın sokağa çıkması Sayın Cumhurbaşkanımızın basına ve televizyonlara verdiği demeçle başladı. Hızlı bir şeklide vatandaşların meydanı doldurmasında basının büyük rolü oldu’ dedi.

 

 

Anadolu Ajansının devletin basın kuruluşu olarak dakika dakika internet ortamında basınla bilgi fotoğraf ve görüntü paylaşımı yaptığını böylelikle vatandaşlarınhızlı bir şekilde doğru olarak bilgilendirmesi ve darbe girişimini önlemede büyük etken olduğunu vurgulayan Vali Pekmez: “Başta Anadolu Ajansı olmak üzere bütün basınımıza teşekkür ediyorum. Allah bir daha o günleri yaşatmasın” dedi.

 

 

—Şehitlerimize ülke olarak borçluyuz

 

 

“15 Temmuz tarihimize hem kara leke olarak geçecek, hem de tarihimizde birçok örneği olan destanlardan şanlı tarihimizden bir yaprak olarak geçecek” diyen Vali Pekmez yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

 

 

                “15 Temmuz 2016’da maalesef kendi askerimizin bu ülkenin polisini, meclisini, insanını vurduğu bombaladığı; hatırlamak istemediğimiz, gözlerimize inanamadığımız bir gece yaşadık. Ama özellikle vatandaşlarımızın ilk andan itibaren Ankara’da İstanbul’da tankların, silahların, bombaların önüne kendini siper etmesi ile bu girişimi bu kalkışmayı Allaha şükür 238 şehit vererek atlattık. Bütün şehitlerimizin mekânı cennet olsun. Yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bugün burada bu makamda konuşabiliyorsak bu onların cesaretinin kendilerinin feda etmesinin sayesindedir. Onlara ülke olarak şükran borçluyuz. Onları her zaman yâd edeceğiz. Aksaray da; Özel HarekâtDaire Başkan Yardımcımız, iki vatandaşımız ile Ankara’ya defnettiğimiz bir vatandaşımız olmak üzere 3 sivil 1 kamu görevlisi 4 şehidimiz var.’ dedi.

 

 

Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan FETÖ'nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrası tepkileri ele alan "Dakika DakikaFETÖ'nün Darbe Girişimi" isimli kitap ile ilgiligörüşlerini paylaşan Vali Pekmez, “15 Temmuz tarihimizde dönüm noktalarında biri olacak. Bunu kitaplaştırarak unutulmaz hale getiren sürekli vatandaşlarımızın elinin altında o günü hatırlamasını sağlayacak güzel bir çalışma olmuş bundan dolayı Anadolu Ajansını takdir ediyoruz.’ dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300