• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Aksaray 2. Otomobil, Mobilya, Beyaz Eşya ve İnşaat fuarı

Aksaray 2. Otomobil, Mobilya, Beyaz Eşya ve İnşaat fuarı
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Aksaray 2. Otomobil, Mobilya, Beyaz Eşya ve İnşaat fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Pazar pazarı fuar alanında düzenlenen törene Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Gazi Demir, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Aykut Pekmez törende yaptığı konuşmasında;  Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen fuarın Aksaray’ın tanıtımına, ticaretine büyük katkısı olacağını söyledi.

Vali Pekmez bu tür fuarların birincisini yapmanın çok önemli olduğunu ancak içinde bulunulan günler açısından fuarın ikincisinin yapılmasının daha önemli olduğunu ifade ederek: “15 Temmuz ‘da ülkemiz olağanüstü bir durum yaşadı. Yaklaşık 15 gün geçti, 15 gün içinde Aksaray’da atanmış, seçilmiş, sivil toplum örgütlerimiz, ticaret erbabımız, vatandaşlarımız hep birlikte bu açılışı huzur ve güven içinde gerçekleştiriyoruz bu çok önemli.’ dedi.

 Fuar açılışının ülke ve Aksaray ekonomisinin böyle büyük bir badireden geçmesine rağmen ne kadar güçlü olduğunu göstermesi açısından da önem arz ettiğini vurgulayan Vali Pekmez; “Ülkemiz tarih boyunca bir çok hain gördü. Tarih boyunca ülkemiz ne zaman güçlenmeye kalksa üstünde oyunlar oynandı. Bu oyunları boşa çıkartmak için dayatma yapılamayacak kadar güçlü olmamız lazım. Dayatma yapılmaması içinde üretmemiz çalışmamız lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde inşallah birlik ve beraberliğimiz pekiştirerek her alanda daha güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum’ diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun ise 15 Temmuz’da meydana gelen FTÖ darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti ve halkın sokaklara dökülmesi sonucu ortadan kalktığını ancak riskin devam ettiğini söyledi.

Birlik beraberlik içerisinde bu sürecin içerisinden kalkılacağını belirten Alaboyun: 'Bugün burada bir açılış yapıyorsak 15 Temmuz’da halkın sokaklara hakim olması sayesindedir.  Yoksa bugün bu açılış iptal edilecekti. Bugün bu fuar Türkiye de normalleşmenin de öncüsüdür’ diye konuştu.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Akşamları meydanlarda gündüzleri işlerimize devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın hükümetimizin net ve kararlı duruşları ile bu fuarlarımıza devam ediyoruz. Hangi olaylar olursa olsun dik durmayı becerebildiğimizi işimize ve gücümüze bakarak bu milletimizi daha iyi seviyeye getireceğimizi göstermiş oluyoruz’dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Aksaray 2. Otomobil, mobilya, beyaz eşya ve inşaat fuarı açılışı Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Gazi Demir, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, TSO Meclis Başkanı Fatih Tekin ve davetlilerin katılımıyla yapıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300