• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Aksaray’da Engelli Gençler Bir Günlüğüne Asker Oldu

Aksaray’da Engelli Gençler Bir Günlüğüne Asker Oldu
Aksaray İl Jandarma ve Garnizon Komutanlığı tarafından düzenlenen törenle 26 engelli genç, yemin ederek bir gün askerlik yaptı.

Aksaray İl Jandarma ve Garnizon Komutanlığı tarafından düzenlenen törenle 26 engelli genç, yemin ederek bir gün askerlik yaptı.


İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törene, Vali Şeref Ataklı, Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve asker aileleri katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.


Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, yaptığı konuşmada, askerlik görevinin Anayasada her Türk’ün hakkı ve ödevi olarak tanımlandığını belirterek, “Askerlik kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla yapılan bir günlük temsili askerlik yemin törenini gerçekleştiriyoruz. Anayasanın 72’inci maddesinde vatan hizmeti her Türk’ün hakkı ve ödevi olarak tanımlanmıştır. Askerlik mükellefiyeti asker millet kavramının dünyada yegane örneğini teşkil eden Türk ulusu için bir onur meselesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen vatandaşlarımız heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak karşımızda gurur ve onurla durmaktadır. Sevgili Mehmetçikler, askerlik her Türk erkek gencinin yerine getirmesi gereken kutsal bir görevdir” dedi.


"ŞEHİTLERİMİZİN KANINI ALMAYI ÇOK İSTERDİM"


Engelli askerler adına konuşan Ali Furkan Akbaş, “Bizim her zaman varlığı ile güven duyduğumuz içinde olmak için herkes kadar can attığımız bir ordumuz var. Sizlerin mutlu olması için ufacık çabaların sarf edilmesi bizi coşturur. Bugün hepimiz tarihi şanlı ordumuzun birer mensubu olarak burada yer almaktan büyük mutluluk, gurur duyuyoruz” dedi.


Konuşmaların ardından Türk Bayrağı ve üzerine konulan tüfeklerin bulunduğu masaya gelen engelli askerler, bayrağa ve silaha ellerini koyarak yemin etti. Yemin töreninin ardından engelli askerler geçiş törenine katıldı.


Törenin ardından asker olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirten Kadir Görür, “Askere gelmeyi çok istiyordum. Dağa bile çıkmak istiyorum. Şehitlerimizin kanını teröristlerden almayı çok isterdim” dedi.


Diğer engelli askerler ise askerliğin iyi geçtiğini ve gurur duyduklarını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300