• BIST 10090.34
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

Aksaray'da Dilipak'ın konferansına yoğun ilgi

Aksaray'da Dilipak'ın  konferansına yoğun ilgi
Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından birisi olan İlim Yayma Cemiyeti’nin Aksaray Şubesi tarafından “İslam Alemi; Sorunları ve Çözümleri” konulu konferans gerçekleşti.

Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Aksaray belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Belediye Başkan Yardımcıları Serdar Baydar, Mustafa Karahancı, İlim Yayma Cemiyeti Aksaray Şubesi Başkan Yardımcısı  Op.Dr. Himmet Durgut, konuşmacı Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı konuşmasında medeniyet konusuna değinerek şunları söyledi “ Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun bir söyleşisinde dikkatimi çeken bir nokta olmuştu. Medeniyet tasavvuru. Medeniyetin yeniden inşası gibi konuşmasının bir kısmında şu ifadeyi kullanmıştı. Bilgiyi ya da ürettiğimiz değerleri nasıl ürettiğimizle ilgiliydi bu konuşma. Terazisiyiz risalesi adı altında bir eser okuduğunu söyledi.  Bu terazi risalesi El –Hazini’nin eseriymiş Bu eserin ilk baş kısmında Allahu Teâlâ’nın adil ismi ile başlıyor.Adil ismini anlatmayla başlıyor. Dolayısıyla bir yaratıcı bir varlığın Allahın adil ismi ile bir tasavvur oluşturuyor diyor. Ardından Adil isminin kainattaki bütün tecellilerini anlatıyor. Sonunda adalet kavramı üzerinden geniş bir felsefi açıklamasını yaptıktan sonra Terazinin mekanizmasını anlatmaya başlıyor diyor. Yani dolayısıyla o teraziyi eline alacak bir insanın önce doğru bir Allah inancı ardından doğru bir bilgi sonra hayatına,insanlığa ve topluma doğru yansımasını bilmeden o teraziyi eline almasının doğru olmadığını söylüyor diyordu.


 Ardından bugünkü medeniyetimizden bahsediyordu söyleşisinde. Bugünkü medeniyetimiz maalesef ekonomiyi orta noktaya merkeze almış.O ekonomi siyaseti biçimlendiriyor. Siyaset hukuku, hukukta değerleri, değerlerde yeni ortaya çıkan ürünleri. Dolayısıyla bu ürünleri tüketmeye başladığımız andan itibaren de o değerleri kendi bünyemize kendi toplumumuz adapte ettiğimiz söylüyor.  Halbuki İslam inancında İslam anlayışında doğru olan öncelikle doğru bir Allah inancı, ardından bilgi sonra değer sistemi ardından da hukuk ve sonra siyaseti öğrettiğini söylüyordu. Ama şu andaki yaşadığımız medeniyetin ve onun bize getirdiği değerlerden dolayı bu sistemin tamamen değiştiğini söylüyordu” şeklinde konuştu.


Başkan Yazgı “ İlim Yayma Cemiyetine yapmış olduğu faaliyetler ve düzenlediği bu programdan dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Yeni gelişen nesil ve bizlerinde oluşturduğumuz farklı faaliyetlerle bu bilinç içerisinde daha iyi bir medeniyetin, daha doğrusu daha önce kaybettiğimiz medeniyeti yeniden inşa etmek ihya etmek için çalışacağız.” dedi.


Konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak “ İnsanlar ya Müslümandır yada yaratılış gayesi olarak Galu bela zamanında Müslüman olarak yaratılmışlardır. Bütün mesele onlara tebliğin ulaşması hadisesidir. Bizden öncekiler, at sırtında 210 ülkeden 110 tanesine ulaşmışlardır. Şimdi bize düşen görev yer yüzünü bir İslam coğrafyasına dönüştürmektir. İnsanlar ya dinde kardeş ya tende bir eştir. Biz sadece Müslümanlar için çalışmayacağız. Biz alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz. Yeryüzündeki bütün Müslümanlar aynı Allaha, Resulü ve kitaba iman edenler tek bir millet, tekbir ümmet, tek bir cemaattirler. Kim ki ikinci bir cemaatten söz ediyorsa haşa kendine ya yeni bir Allah ya yeni bir kitap yada yeni bir Resul uydurmuştur. Biz Müslümanlardanız ve Müslümanlar kardeştir. Hiç kimsenin bu çerçeveyi daraltmaya veya genişletmeye hakkı yoktur. Kim ki Allah’ın hükmüne bir şey ekler veya çıkartırsa kişi eklediği ve çıkarttığı ile baş başa kalır. Allah’ın hükmü aradan çekilir.”


Program sonrası Gazeteci-Yazar Abdurrahman Pakdil’e Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın tarafından hediye takdim edildi. Gazeteci-Yazar Dilipak, daha sonra hayranlarıyla biraraya gelerek kitaplarını imzaladı. aksaraymedya.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300