• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Aksaray’da Çinli Dayanışması

Aksaray’da Çinli Dayanışması
Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı Huo Xicolin’e (33), eşi Aksaraylı olan ve Aksaray’da yaşayan bir başka Çinli Haiyan Zhang Örs (38) gönüllü refakatçilik yapıyor.

Ülkesinden kilometrelerce uzakta Aksaray’da geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi devam eden Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı Huo Xicolin’e (33), eşi Aksaraylı olan ve Aksaray’da yaşayan bir başka Çinli Haiyan Zhang Örs (38) gönüllü refakatçilik yapıyor.

“Her şeyden önce İnsani görevim”

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinin kendisine ulaşması ile kazadan haberdar olduğunu söyleyen Haiyan Zhang Örs; “Eşim ile birlikte hemen Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldik. Kazazede Huo Xicolin’i ziyaret ettik. Onun ihtiyaç ve giderlerini karşılamaya çalışıyoruz. Türk yemeklerini yiyemediği için doktorunun müsaadesi ile Çin yemekleri pişirip yedirdim. Ona hastane de kaldığı sürece her konuda destek olmaya çalışıyorum. Eşim ve küçük kızımda benimle birlikte refakatçilik yapıyor. Huo Xicolin’e Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı olduğu için değil, insani duygularla yardımcı olmaya çalışıyorum. Eşim ve ben insanlık vazifemizi yerine getiriyoruz. Huo’ya ailemizden biri gibi sahip çıkıyoruz. O artık benim bir kardeşim oldu. Trafik kazasında hayatını kaybeden diğer Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı için de çok üzgünüm” dedi.

Kazazede Huo Xicolin’e de, Çin Halk Cumhuriyetinde bir borsa şirketinde broker olarak görev yaptığını, Aksaray ve Kapadokya bölgesine arkadaşları ile gezmeye geldiklerini, Ihlara vadisini gezdikten sonra Nevşehir’e giderken talihsiz kazanın meydana geldiğini ve birlikte geldikleri bir arkadaşının hayatını kaybettiğini, diğer yaralı arkadaşının ise Ankara’ya sevk edildiğini, kendisinin de tedavisinin Aksaray’da devam ettiğini söyledi.

Türk doktorlarının bilgisi, tecrübesi ve yakın ilgisi ile hızla iyileştiğini söyleyen Huo Xicolin’e; “Haiyan Zhang Örs’e ve eşine çok minnettarım. Ülkemden kilometrelerce uzakta Aksaray’da bir başka Çin’li ile karşılaşmam ve onun bana yardımcı olması anlatılamaz bir duygu. Bana ailelerinden biri gibi sahip çıkıyorlar. Her ihtiyacımı karşılayıp, sıkıntımı gidermeye çalışıyorlar. Haiyan ve eşi benim kardeşim oldular. Onlara çok ama çok teşekkür ediyorum. Haiyan Zhang Örs ve ailesi ile Türklerin misafirperverliğini, dostluğunu kardeşliğini ömrüm boyunca unutmayacağım” dedi.

Çinli gelinin hikayesi de internette başlamış

Çin Halk Cumhuriyetinden Aksaray’a gelin gelen Haiyan Zhang Örs’ün hikayesi internette başlamış.

Aksaray da yaşayan Ali Örs (38) ile internetten tanışmışlar ve 8 yıl önce Türk usullerine göre evlenmişler. Bu evlilikten 2 kızları olmuş ve Aksaray’da yaşıyorlar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300