• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Aksaraylı hayırseverden örnek davranış

Aksaraylı hayırseverden örnek davranış
Aksaraylı hayırsever Hüseyin Avni Çekiç tarafından yaptırılan Ahmet Lütfi Efendi Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Hashas Mahallesinde yaptırılan Aile Sağlığı Merkezi açılış törenine Vali Aykut Pekmez, Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Canbulut, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, Hayırsever Hüseyin Avni Çekiç, sağlık çalışanları, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Aykut Pekmez törende yaptığı konuşmasında; ‘Ülkemiz son yıllarda bir çok alanda geliştiği gibi sağlık sektöründe önemli gelişmeler kaydetti.’ dedi.

3 Doktorun görev yapacağı sağlık merkezinin Aksaray sağlık sektörüne yeni bir halka oluşturacağını ifade eden Vali Pekmez; “Aksaray da yakın zamanda açacağımız 400 yataklı eğitim araştırma hastanesi önemli bir hizmeti görecek. Devlet hastanemizin tıp fakültesi araştırma hastanesine dönüşmesinde sayın vekillerimizin yerel siyasetçilerimiz rektörümüzün birçok kişinin emeği oldu. Özellikle onlara teşekkür ediyorum. 400 yataklı hastanemizle beraber onun yetmeyeceğini düşündük bu yılki programa 200 yataklı hastane de sayın vekillerimizin gayretleri ile alındı.” dedi.

Ekonomik olarak daha iyi durumda olan ülkelerde çalışanlara verilmeyen sağlık hizmetlerinin Türkiye’de genel sağlık sigortası ile bütün vatandaşlara verildiğini vurgulayan Vali Pekmez: “ Son düzenleme ile sağlık güvencesi olmayan vatandaşlarımızda 53 lira bedel ödeyip sağlık hizmetinden faydalanmalarının yolu açıldı. Hükümetimize teşekkürlerimizi sunuyor Bu hizmetten muhakkak Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Hükümetlerimizin ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ felsefesi adı altına ‘Halka Hizmet Hakka Hizmettir’ düsturunu kabullenmesinden bizi de o şekilde yönlendirmesi sayesinde oluyor. Başta hayırseverimiz olmak üzere bu hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’ diye konuştu.

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu da yaptığı konuşmasında Türkiye büyüyerek modernleştiğini söyledi.

Aydoğdu konuşmasında: “Modern dünyada ayakta kalabilmek için mücadele ediyoruz. İlimle irfanla, hizmetle, sağlıkla güvenlikle hepimiz Türkiye öyle bir süreç içine girdi ki bütün millet olarak adeta tarih yazıyoruz. Aksaray Merkez Ahmet Lütfi Efendi Aile Sağlığı Merkezi burada koruyucu sağlık hizmeti verecek. Türkiye’deki Aksaray’daki sağlık devriminin küçük bir kıvılcımı olan hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’dedi.

Konuşmaların ardından Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Sağlıklı ve Hareketli Yaşam’ projesi kapsamında ‘Yaşamına Hareket Kat’ sloganı ile İl Müftülüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bisiklet dağıtımı yapıldı.

İl Müftüsü Cemalettin Bal tarafından yapılan duanın ardından Ahmet Lütfi Efendi Aile Sağlığı Merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Merkezi gezerek incelemelerde bulunan Vali Aykut Pekmez hayırsever Hüseyin Avni Çekiç’i yaptıkları hayırdan dolayı tebrik etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300