• BIST 8840.69
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3379
  • Euro 35.0999
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Alzheimer'ın En Önemli İlacı Sevgi

Alzheimer'ın En Önemli İlacı Sevgi
Nöroloji Uzmanı Dr. Sevda Sarıkaya Sempozyum'da Alzheimer'in en önemli ilacının SEVGİ olduğunu sevginin her türlüsünün hayata bağladığını söyledi.

21 Eylül Dünya Alzheimer Gününde Nöroloji Uzmanı Dr. Sevda Sarıkaya moderatörlüğünde gerçekleştirilen 4. Ulusal Alzheimer Farkındalık ve Hasta Yakınlarına Destek Sempozyumu Üsküdar Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Türkiye'de Alzheimer hasta yakınlarına özel olarak düzenlenen tek ulusal toplantı niteliğinde olan sempozyuma ilgi çok büyüktü. Kıbrıs, Ankara, İzmir, Bursa, Afyon, İzmit gibi bölgelerden de yoğun katılım olan sempozyumda Alzheimer hastalığı ve korunmanın yolları, Alzheimer ile yaşam, Demans/Alzheimer hastalığının tanısında görüntüleme yöntemlerinin yeri ve önemi, Alzheimer hastalığının tarihçesi, Alzheimer ve genetik, Alzheimer hastalarının hukuki sorunları, Sağlıklı beslenme ve organik tarım, Alzheimer hastalığında basının rolü gibi konular ele alındı.

Toplantıda Dr. Sevda Sarıkaya'nın dışında Doç. Dr Nagehan Ersoy Tunalı, Doç. Dr. Başar Sarıkaya, Avukat Tuğper Derin, Türkiye'ye organik tarımı ilk getiren ve Kozanoğlu çiftliğinin kurucusu olan, cemiyetin renkli siması Neslihan Kozanoğlu, Gazeteci-yazar ve hasta yakını Gülcan Tezcan da konuşmacı olarak yer aldı.

ÇOK YAKINDA!

Toplantıda ayrıca yine bir ilk olan ve birkaç ay önce ilk mezunlarını veren Alzheimer Okulu projesi de kapsamlı olarak anlatıldı.

Eğitimleri Dr. Sevda Sarıkaya tarafından gerçekleştirilen, hasta yakınlarının hastalıkla ve hastaları ile iletişim konusunda dersler aldığı okulun yeni kayıt dönemi Ekim ayında başlıyor. Alzheimer hobi merkezinin de aynı dönemde faaliyete gireceğinin müjdesi verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300