• BIST 9717.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

ANIN MANİFESTOSU

Ali İhsan Ersöz

ANIN MANİFESTOSU

Sokaklarda başı boş tam bir ruh bunalımı içinde sağa sola yalpa ederek dolaşan insanların perişanlığına, edep yerleri hariç her tarafı açık ve saçık bir halde dolaşan iffet ve İsmet mahrumu kadınların yürekler acısı haline, gökleri delecek kadar semaya uzanmış koca koca binalara,dünyanın her tarafını alabildiğine sarmış zinalara, năhak yere işlenen cinayetlere, verilen ve alınan rüşvetlere, haksız yere yapılan iktisablara,  anaya babaya ve devlete karşı reva görülen isyanlara, hak ve hakikate karşı girişilen  saldırılara, mukaddesata karşı tutunulan tavırlara, bakarsanız ve dikkatle düşünürseniz kıyametin   eşiğinde olduğumuzu anlarsınız.... 

Sürekli eriyen,ömür ve dünya sermayemizi,doğru kullanmayı becermeliyiz.

Yeniden İnşa et:Sözlükte İnşa; yapma, bina etme, kurma, kaleme alma, yazma anlamlarına gelmektedir. Kötülüğe mayalık eden, zulüm üreten, insan ruhu ve vicdanını daraltan, zamanın darbelerinden nasibini alan, şirkin merkezi olan yapıların yıkılarak- yok edilerek yerine yeni bir inşa süreciyle birlikte adaletin- hakkaniyetin- özgürlüğün- emeğe saygının hâkim olduğu yeni bir düzen inşa edilmelidir. Varolanı yamalayarak, temeli aynı kalarak restore etmek, dışından- içinden eklemeler yapmak yapının ömrünü uzatır lakin yıkılmaktan kurtaramaz.

İnsanlık girdiği çıkmazı, kaosu, fitneyi, savaşı, vahşeti, zulmü, acıyı, isyanı anlamaya ve çözmeye çalışıyor. Dünyanın hangi bölge ve kesiminden olursa olsun insanlar var oluşlarının ortak kaygısı olan tevhid, adalet, özgürlük ve emek temelinde bir çıkış arıyor. Bu arayışta insanlığın sahip olduğu imkânlar kurtuluşa, dirilişe değil köleliğe, çöküşe götürmek için kullanılıyor. Her daim süreklilik ve yenilik temelinde ilerleyen zaman insanlığa yeni bir perspektif ile meselelere bakmayı zorunlu kılıyor. Yeni bir diriliş muştusu verecek insanların zihinsel, kalbi, akli, nakli tüm delilleri harekete geçirmeleri gerekmektedir.

İş bildiğiniz gibi değil dostlar.

Yaratılış gayesini doğru anlamalı insan.

Rabbin hitabına ,kitabına doğru kulak vermeli.

Allah resulünün elini bırakmamalı .

Yanlış hesaplar yapmamalı .

Dünyayı ahireti,yerli yerine yerleştirmeli.

Dünyanın fani olduğunu akıldan çıkarmamalı.

Ebediyyet alemi için yatırım yapmalı.

Amel defterine,doğru savunulabilir şeyler yazdırmalı.

Yarın her yapılanın önüne çıkacağını unutmamalı .

Allah'a dost olanlarla dost olmalı 

Şeytanın adımlarına uymamalı.

Selam ve dua

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 05343258300