• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Bu gün de Demirci, Selime, Sağlık ve Helvaderedeyiz

Erdoğan Kaya

Beldelerimizi irdelemeye devam ediyoruz. Bazen bana nereden biliyorsun bu yörelerin yapısını ve düşüncesini diyenler oluyor. Tabi bunu diyenler genel olarak aday adaylarından bazıları. Ben her bölgemizi yıllardır nerede ise her ay gezerek vatandaşın içinde oturuyorum ve sohbet ediyorum. Başkanların yüzüne herkes direk söylemez, ama bizleri görünce ne düşünüyorsa konuşuyor. Bölgesinin sorunlarını dile getiriyor, hatta çok köyün birçok sorununu bilen birisiyim. Köylerimizi de zaman zaman geziyorum. Benim Aksaray da ayak basmadığım yer yok. Adeta her yörenin nerede ise fahri hemşerisiyim.

Demirciden başlayalım, Demirci Gülağaç ilçesine bağlı bir kasabamız. Ancak yüksek nüfusa sahip geniş arazi üzerine dağılmış bir bölge. Belediye Başkanı Hüseyin Us Ak Parti döneminde ikinci Başkanlığını yaparken bir dönemde eskiden Başkanlık yapmıştır.

Hüseyin Başkan bir deli dumrul, bazen koltuğunda, bazen greyder ve kepçede işçi gibi çalışır. Hatta vatandaşın özel elektirik bakımlarınıda yapar. Kasabanın içinden geçen göleti ıslah etmiştir. Yeni bir göleti kend, imkanı ile yapmıştır. Belediye binasını güzelleştirerek giydirme ile güzelleştirmiştir, içme suyu problemini çözmüş, altyapıyı tamamlamış kasabanın ara yollarını asfalt yapıyor, giriş çıkışları yeniden düzenlemiş ve kaldırımlarını yapmıştır.

Bana göre en büyük hizmeti ise kızlar kalesi denen seyir tepesine mükemmel bir sosyal tesis yaparak, kale görünümü vermiştir. Efendim bu da hizmet mi diyenler var. Evet kasabaya deniz getirip fbrika yapacak değil, bana göre kasabanın girişte çehresi değişmiştir. Kasabalıda kendisisini seviyor, gördüğüm kadarı ile Hüseyin Başkan bu dönemde fovari adaylardan.

Selimeye gelince, Ben Turgut Yayatan Başkanla pek fazla samimiyetim yok. Aramızda sorunda yok, ancak sosyal ilişkileri zayıf kendi halinde bir Başkan. Ben sadece onu Başkan yapan çevresi ile samimiyetim olduğu için onlardan dinlerim, bazende selime meydanında vatandaşlarla sohbet ederek tanıyorum.

Selimede şöyle bir durum var, başkan adayının kim olduğu önemli değil, belli bir gurubun kendisine yakın olan kişiyi çıkarıp Başkan yaparlar. Eski Başkan Yılmaz Bütev gerçektende kasabaya iyi hizmet yaptı. Ancak siyasi acemiliği ve insanlarla ikili ilişkilerinin zayıflığı başkanlığı kaybettirdi. Yoksa altyapıyı ve kaldırımları güzel yaptı.

Bu kasabamızda Ünal Bacık benim dostum olur, nerede ise bir partiden aday olur. Partinin büyüklüğü ve küçüklüğü önemli değil, o seçilmesini istemediği kişiyi seçtirmemek için aday olur. Yani Selimede Ünal Bacık bana göre belirleyici bir potansiyel.

Sağlık kasabası şehrimize yakın bir yer. Belediye Başkanı Mustafa Kepil gerçekten bir beyefendi. Halkta onu böyle seviyor ve halkın gönlüne girmiş bir başkan. Kibiri bilmez, büyükle büyük, küçükle küçük olan bir Başkan.

Mustafa Başkan sağlık kasabasının içinden geçen yolu girişli çıkışlı düzelterek güzel bir asfalt ve kaldırımla düzenledi. Bunun dışında kasaba yollarınıda aynı şekilde düzenleyerek halkın çamurdan kurtulmasına vesile oldu. Halk onu çok seviyor, karşısına çıkacak adayların işinin zor olduğunu düşünüyorum.

Helvadere Başkanı Hasah Hüseyin Akyol ise tam bir siyasi cambaz. Kasaba içine güzel parke taş ve kaldırımlar yaptı. Her yıl Hasandağı şenlikleri düzenleyerek Aksaray’ı oraya çeker. Ancak Helvadere güzel bir turizm bölgesi diyebiliriz. Ayrıca şehirden gidenlerin piknik yaptığı bir bölge. Biraz gayret gösterse Helvadere daha çok kazanacak.

Ne mi kazanacak, şu göletin çevresini düzenlese, insanların rahat oturup kalcağı yer yapsa daha çok insan Helvadereye para bırakır. Belediyecilğin en güzel örneği bu olsa gerek. Ama bu bölgeye hiç hizmet götürmemiş koku içinde. Güzelleştirip düzenlese piknikçilerden gelirde elde eder. Belediyecilik çok farklı iş ama seçimde işi zor görünüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300