• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Çocuk şenliği yaz boyu devam etmeli

Erdoğan Kaya

Cuma günü Aksaray Belediyesini düzenlediği çocuk şenliği ve sinama gecesini görmek istedim. İşin içine girmeden bir kenardan izledim. Şenlikte ailelerin yanında çocuklar yoğunlukta idi. Benim torunlarda meydana gelerek şenliğe katılmışlar. Çokta hoşlarına gitmiş ve beğenmişler. Aslında bu şenlikler yaz ayı boyunca belli günlerde devam etmeli. Bilmiyorum ama belkide devam edecektir.

Hali vakti yerinde olan aileler çocuklarını belli yerlere götürüp eğlendirebilirler, ama orta halli ailelerin çocukları bu tür şenliklerden mahrumdur. Belediye Başkanı Sayın Yazgı zaten bir nevi çocuk ruhunu anlayan birisi.

Etrafına oluşan çocuklar ondan sinerji aldığını tahmin ediyorum. O da çocuklarla sarmaş dolaş oluyor, onlarla resim çektiriyor. Çocuklarda Belediye Başkanı ile beraber olmaktan keyif alıp ona sarılıyorlar.

Çocukları sevindirip onları mutlu etmek kadar güzel bir duygu olamaz. Hatta bunu meydanda yapmak yerine bazı kalabalık mahallelere kaydırmakta fayda var. En azında akşamın geç vaktinde evlerine dönemeyen ailelerin ayağına götürülmüş olur.

Çocuklar en çok palyaço eşliğinde oyun oynamaktan hoşlanıyorlar. Hele şu hediyeli yarışmalara bayılıyorlar. Aldıkları hediyelerin çokta bir önemi yok ama, onlar hediye almak için yarışıyorlar ya, onu günlerce anlatıyorlar.

Son günlerde geç kalınmış mahalle toplantıları yapılırken bu tür eğlencelerde götürülmeli. Mahalle istek ve talepleri zaten Ramazan iftarlarında kurulan çadırlarda alınıyor. Bunlar değerlendirilerek ekipler bu işleri halledebilir.

Başkanın çokta bu işlerin başında olmasına gerek yok. Konu ekip çalışması ise ekipler Başkanın yükünü alarak hafifletmeliler. Başkan mahallelere şenlik götürdüğünde çocukları kucaklamalı ve onların mutluluğuna ortak olmalı. Vatandaşın gönlüne girecek ziyaret ve çalışmalar yapmalı.

Geç kalınmış değil Aksaray konularını tartışıp konuşmak için Sayın Başkan mutlaka kent konseyi kurmalı. Hemde bir tane değil bir kaç tane kurulmalı. Benim yıllardır önemsediğim ve arzu ettiğim bir durumdur. Bu konseylerde güzel fikirlerin çıkacağı kanaatindeyim.

Yaz ayları geldiğinde şehrin muhtelif yerlerindeki aile çay bahçeleri bulunmakatadır. Siyasetçilerin tam aradığı bir ortam buralarda bulunmaktadır. İnsanların bir elini sıkıp hal ve hatırını sormak onları mutlu eder, gönüllerine girilir.

Siyasetçilerin aradığı insan yoğunluğu buralarda dinleniyor. Benim geçen hafta yazdığım , “ siyaset gönle girme sanatı” diye başlık attığım durum buralarda hayata geçirilmelidir. Asfalt ve diğer hizmetler zaten devam ediyor, buralar mutlaka değerlendirilmeli.

Ben bunları yazdığım için akıl vermek maksadım yok. Benim ki bir dost olarak akla kapı açmaktır. Kimseye akıl vermek haddimize değil. Eskiden şehir için çok güzel öneriler yaptığımızda beğenilip ama biz önerdiğimiz için hasıraltı edildiğini biliyorum. Siyaset siyaseti bilenlerle yapılır. Başkalarını kıskanalarla bir şey yapılmaz. Yarın bu konuyu kaleme almak istiyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300