• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Laleler şehre güzellik kattı

Erdoğan Kaya

Hafta sonu Naci Karaköy ağabeyle hep il dışını gezecek değiliz bugünde şehri gezelim dedik. Şehri enine boyuna dolaşarak ne var ne yok diye göz attık. Şehrin bir çok kavşak ve refüjlerine Aksaray Belediyesi tarafından Lale dikilmiş. Bunu kim yaparsa yapsın veya siyasi görüşü ne olursa olsun doğruya doğru. Şehrin bu göbekleri farklı bir görünüm kazanmış. Belediye Başkanı Yazgıyı tebrik ediyorum bu güzel düşüncesinden dolayı. Yalnız artık bu güzellikler korunmalı. Aileler çocuklarına bu Laleleri koparttırmamlı.

Geçen yıl Emit fuarı için İstanbul'a gitmiştim. Havalar bugünkü gibi sıcak olmasa da İstanbul'un her yerinde Laleleri görünce içim açılmıştı. Belki hatırlayanlar vardır dönüşte bu güzellikleri paylaşan bir yazıyı kaleme almıştım.

Bizim şehrimizde de bu güzellikler olamaz mı demiştim. Yani bu Laleler bizim ilimizde de yetişir mi yetişmez mi diye yazmıştım. Demek ki, bizim ilimizde de bu güzel laleler yetişiyormuş.

Ben bir şehirde binalara değil şehirdeki göze hitap eden güzel yeşillikler ve bu tür güllere dikkat ederim. Dışarıdan gelen yabancılarda ilk önce bu güzel görünümlere bakarak şehri değerlendirir.

Son dönemlerde zaten farklı çeşitte kışa dayanıklı çiçekler gözümüzü okşuyordu. Şehrin ana caddelerindeki orta göbeklerinde kırmızı güller insanın ufkunu açıyordu. Ama bu yeni Lalelerin rengarenk görüntüsü şehre ayrı bir hava verdi.

Bu güzel Laleler mesela Ulu Cami çevresi ve Kurşunlu cami karşısındaki Demokrasi meydanındaki uygun yerlere de dikilerek kent merkezini de güzelleştirmek lazım. Bu yapılırsa şehrin merkezide farklı bir görünüme kavuşur.

Bu arada vatandaşların bize ilettiği bazı talepleri var. Üniversite yolundaki Hacılarharmanı bölgesindeki yol boyundaki çimlerdeki atlar artık bir şekilde başı boş buradaki çayırlarda otlanmaktan men edilmeli.

Terminal girişi fevkalade güzel olmuş ama şehre devam eden yan ve orta refujlarda yeniden düzenlenerek bu bölgede Lale ve güllerle güzelleştirilmeli. Şehre dışarıdan gelip gidenler şehri başka bir hava ve güzellikte görmeliler.

Aynı şekilde kafeler caddesi şehrin işlek ve kalabalık caddesi oldu. Ama bu yolun orta refüjleri yeniden ele alınarak aynı güzellikte gül ve Lalelerle güzelleştirilmeli. Çim dahi olmayan bu yol boyu güllerle güzelleştirilebilir.

Hasandağı bölgesinden gelirken düzensiz olan bu yol boyu Belediyemiz tarafından çift ol yapıldı. Hemde çok güzel oldu, yol içindeki evler de kaldırıldı. Ama hala orta refujlarla ilgili çalışma yarım durmaktadır. Burasıda düzenlenerek yeşillendirilmeli.

Ulu ırmak kent parkını gezdik, harıl harıl çalışma devam ediyor. Yeşillendirme bölümüne başlanmış. Yeni bu park bölgeyi de güzelleştireceği kanaatindeyim. Benim evden akşamları burası izlenebiliyor, fevkalade güzel bir ışıklandırma yapılmış.

Yapıcı eleştirilerden kimse alınmadan bu uyarılar dikkate alınmalıdır. Güzellikleri de yazacağız, uyarılarda da bulunacağız.

Geçen hafta sonu alt geçitin üst kısmındaki çalışmalar nedeni ile vatandaş büyük tepki gösterdi. Bende merak edip neler yapılıyor diye bir ara görmeye gittim. Köprü bitmez diye feryadı figan ediyorduk. Şimdide küçük çalışmalara tahammül edemiyoruz.

Yeni bitmiş ve trafiğe açılmış köprünün yan bölgelerinden telefon, elektrik ve su dolduğunda aktarılacak işler ile kablolar geçiriliyor. Bu çalışmalar normal bir çalışma, buna tepki göstermek bence anlamsız. İnsan bir kaç günlüğüne herhalde ölmez. Bunlar çok ciddi işler değil, rutüş işlerdir. Güzel yapılan hizmetleri de takdir etmek lazım.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300