• BIST 9809.62
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

DEŞME YAREM DERİNDİR

Ali İhsan Ersöz

DEŞME YAREM DERİNDİR

Müslümanların en temel meselesi “temsil” yani İslam’ı yaşamaktır. Laf değil, örnek Müslüman hayatlardır önemli olan... Temsilin ölçüsü de samimiyettir. Samimiyeti kaybettiğimiz için güvenilmez olduk. Birbirimizi, en yakınlarımızı aldatır olduk. Kimse kimseye güvenemez oldu. Etrafımızı ihanet çemberleri sardı. Mümin müminin kardeşiydi, şimdi düşmanı oldu.

Müslüman denilince bugün örnek şahsiyetler kimdir? Aile hayatında, komşulukta, ticarette, iş yerinde bir Müslüman nasıl fark edilir?

Türkiye, ekseriyetle Müslümanların yaşadığı bir ülke olmasına rağmen neden yaşantımız, ahlakımız, dürüstlüğümüz erozyona uğramıştır? Bu konulara cevap bulamazsak çok tırmalarız diyorum.

Kafamız fazlaca karışık;İhanetler, demokrasi dışı yollardan yönetime hâkim olma hayalleri, darbeler ve dış güçler, küresel komplolar, kumpaslar, saldırılar; bunlar dünyevi hayatımızı cendereye sokuyor. Ama asıl yaralı olan ruhumuz, Müslüman kimliğimizdir.

Nerde ise hayatımızın birçok alanını politize ettik. Zihin dünyamız hangi düşünce dünyanın blokajı altında? Modern ve post modern zihin kodları üzerinde kurgulanmış seküler bir dil,ödünç ideolojiler, Allah c.c ne der peygamber ne der ölçüler yitirilmiş.Öykünmeci bir ruh hali Müslümanların önünü tıkıyor…Seküler, liberal, popüler, hümaniter, rasyonel, nasyonal, profan, pagan, protestan dokular ve kokular taşıyan bir dil umut vermiyor, ufuk açmıyor…Çağın çarpık, septik, düşünce dünyası, düşünce setleri, algı kalıpları içinde kurgulanmış, konuşlanmış idrakler vahyin ruhunu, Hz. Nebinin çizgisini yitirmiş durumdadır…bu durumda kiminle ne,nasıl, neyi konuşacaksın. Evet, dilimiz davranışlarımız ne kadar kadar İslami? Üsve-i  hasenesi olmayan toplumda çok konuşan boş konuşan senaryo üreten çok olacaktır.

Modern insan, modern birey, özgürlük ninnileri ile büyüdü, özgürlük türkülerini yaktı, özgürlük safsatasının altında yatan “görünmez güçlere kölelik” oyununu göremeden yol aldı, özgürlük diye tutturdukça köleleştiğinin farkına varamadı… Modern birey öyle özgürleşti ki Allah’ı dahi takmaz oldu… Halkın haklarının özgürleşmesi ile başlayan özgürlük furyası,  hakka karşı halkın özgürlüğü mücadelesine dönüştü… Çünkü bireyi rabbine karşı özgür kılmadıkça, bireyin toplum ile olan bağlarını koparmadıkça modern insan istenenleri yapamayacak, moderniteyi kuranların “özgür kölesi” haline gelemeyecekti…  Modern insanın biri hak, diğeri halk ile olan bağlarını kestiler, böylece kendini dahi tanıyamayan, her rüzgârda savrulan, içi bitmiş, ruhu gitmiş bir varlık inşa ettiler…

İşte bu insan, meleklerin: “Kan döken, fesat çıkaran biri..” Diye niteledikleri, şeytani ağların pençesine takılmış modern bireyden başkası değildir.

İslam’dan uzak toplumlarda, ya da bireylerde, ahlaki yozlaşma hızla artar.

 Allah korkusu olmadığı için her türlü ahlaksızlık yayılır, teşvik görülür, alkışlanır. Her şeye bir kulp takılır. Zina yapan modern kadın olur, içki içen modern insan olur, açık saçık giyen modern olur. Hırsızlık uyanıklık olur, sahtekârlık işini bilmek olur, bencillik akıllılık olur. İslam ahlakı yaşanmazsa aile hayatı bozulur. Kadın tanımadığı adamların evinde kalır, kocası zina peşinde ve karısından bile habersiz hale gelir. İçki, uyuşturucu kullanma yaşı gün geçtikçe artar. İlkokullara bile girer. Ölüm de etkilemez olur insanları hastalıklar da. Beyin uyuşur, akledemez, düşünemez hale gelir. Işığı bol olsun laflarıyla birbirlerini avutur insanlar. Ne kadar da enerjikti ve hayat doluydu diyerek, sanki enerjik olmak onu ahirette kurtaracak zannederler. Her hatırlatmayı, klasik dinci zırvalamaları diye okumadan geçerler, yine akletmezler.Taki ateş bacayı sarıncaya kadar…!!!!!!!

Merhum akif güzel söyler;

İhlâs ile ilm öğrenecek halka imâm ol 
Tevhîd diyerek veche - i maksûda bekâm ol 
İhmâli bırak, vecd ile câmîye müdâm ol 
'Allâha güven, sa'ye sarıl, hikmete râm ol 
Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol 

Selam ve dua

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300