• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Diyetisyen Murat Serkan SİNAV İlköğretim Çocukları ve Adölesanlarda Beslenme Alışkanlığı Konusunda Uyarılarda Bulundu

Diyetisyen Murat Serkan SİNAV İlköğretim Çocukları ve Adölesanlarda Beslenme Alışkanlığı Konusunda Uyarılarda Bulundu
Diyetisyen Murat Serkan Sinav yaptığı açıklamada: Çocuklarımız bizim için çok değerlidir bizde bunun farkında olarak geleceğimiz olan çocuklarımızın beslenmesine önem göstermeliyiz.

Özellikle okul çağında bulunan çocuklarımız fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan yeni bir adım attıkları için beslenme konusundada yeni alışkanlıklar kazandırmalıyız. Ayrıca konuya farklı bir açıdan bakıcak olursak kronik hastalıkların(şişmanlık,obezite,diyabet ve hipertansiyon vb.) çoğu bu dönemde yani çocukluk çağında karşımıza çıkmaktadır. Bunun önüne geçmek ise bizim elimizde büyük görev çocuklarımızın ailelerine düşüyor.

Besin ögelerimiz üç tanedir. Korbonhidrat,protein,yağ olmak üzere bu besin ögerini gün içinde dengeli bir şekilde dağıtmak gerekir. Tek taraflı olarak değilde çok yönlü olarak beslenmeyi tercih etmeliyiz. Özellikle büyüme döneminde olan çocuklar için yağlı besinler, çikolata türevleri, işlenmiş et ürünleri ( salam,sosis vb.) bunlardan uzak durmamızda fayda var. Daha çok ambalajlı ürünlerden çok yapımını bildiğimiz doğal ürünlerin, besinleri tüketmelerini öneririz.

 Diyetisyen Sinav açıklamasının devamında: Süt ve süt ürünleri adölesan(ergenlik) dönemindeki çocuklarımızın ve gençlerimizin büyümesinde, agız ve diş sağlığında ve fiziksel gelişimlerinde büyük bir paya sahiptir. Bundan ötürü mutlaka her öğünde süt ve süt ürünlerinin tüketimine önem vermemiz gerekmektedir.

Birazcık öğünlerden bahsedecek olursak sabah kahvaltısı günün en önemli öğünlerinden bir tanesidir. Mutlaka sabah kahvaltısın önemini ve gerekliliğinin farkında olmamız gerekmektedir. Genel olarak duruma bakacak olursak günlük 6 öğün şekilde beslenmeliyiz. 3 ara öğün 3 ana öğün şekilde ara öğünlerde meyve ve süt ürünü tüketimine dikkat etmemiz gerekiyor. Dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300