• BIST 8718.11
  • Altın 2246.233
  • Dolar 32.3342
  • Euro 35.1742
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

EĞER SEN...

Ali İhsan Ersöz

EĞER SEN….

Eğer sen ''hakkın hatırı Ali'dir hiçbir Hatıra feda edilemez'' diyor parti farkı gözetmeksizin siyasi yanlışları, grup farkı gözetmeksizin sosyal hataları nazara veriyorsan,'' isabet buyurdunuz efendim''  denmesine her şartta sadece kendi hatırlarının sayılmasına alışmış siyaset şeyhlerine yaranamazsın.
Eğer sen doğruyu söyleme Hakkı'na sahip olmadığının şuur ölçüsünde doğruya doğru eğriye Eğri diyor
Her sözü her hareketi mihenge vuruyorsan, eğrilerini doğru gibi göstermek isteyenlere yaranamazsın. Eğer sen ebedi hakikatlere Gönül vermiş kimselerin küsüp darılmasına  bakmadan ebediyete yürüyorsan ,dünyevi parıltıların arkasında menfaat  kovalayan insanlara yaranamazsın. 

Günümüzde,İslam maksat mı maske mi belli değil…!
Niçin İslam?
Yoluna baş koymak için mi?
Yoksa dünya işlerimizi yoluna koymak için mi?
İslam, ruhumuz mu makyajımız mı?
İslam’ı yaşıyor muyuz yoksa İslam’dan yararlanıyor muyuz? Ve de yaralıyor muyuz?
İmaj için, itibar devşirmek için İslam diyenlere kim itimat eder?
Evet, sömürünün olduğu yerde dine ve dindara güven kalmıyor…
İslam için çırpınalım ama İslam’dan geçinmeyelim…
Gerçekleri çarpıtmayalım…
Yorulalım ama İslam’ı yormayalım…
Bizde ete kemiğe bürünmeyen bir İslam bizi yüceltmez…
İslam’la vücud bulursak, varoluş amacımızı gerçekleştirmiş oluruz… 

İyiliği emretmek, kötülükten sakındırmak, her mümin üzerine farz bir ameldir. Bunu terk ettiğimiz sürece, kaybetmeye devam edeceğiz.

1-İnsanımızın kalbine ne kadar dokunuyoruz?
Halka İslâm’ı mı anlatıyoruz, yoksa “kendi İslâm’ımızı” mı? İnsanları “Allah’a” mı çağırıyoruz, “kendimize” mi?
2-Bakın 28 Şubat’ta zulüm vardır ve direndik. Ama bugün iktidar ve servet bizi şımarttı. Gücümüz ve servetimiz aklımız ve imanımızın önüne geçti.Gevşedik savrulduk.Birlik ve beraberliğimize kardeşliğimize bugün dinamit konuluyor.Farkında ol müslüman..!!
3-İşin aslı şu: Kur’an-ı Kerim’in sünneti resulün bize bir teklifi var, atalarımızın dininden Allah’ın dinine dönmek! Şunu görelim, Allah’ın dini yeri göğü, ölümü veya hayatı açıklar, bizim kimilerimizin yaşadığı din ,karı ile koca arasındaki ihtilafı bile çözmüyor.
4-sosyal medyada insanlar rahat yazmanın haz ve şehvetine kapıldı. Buda tebliğ ve temsil zannettiğimiz medyanın aslında bizi şımarttığı, birbirimizin hakkını korumada ve dahi dini yaşamada şeytanın adımlarını takip eder hale getirdi.
5-İslamı anlatacak mercilerin de bir çok hastalıklı ruh hali ve netameli veya furuat konularını avamın önünde tartışır hale getirmesi,ve buna da ihtilafta rahmet araması.!neticesinde  insanların kafasında dini ve temsildeki insanları sorgulamak yaftalamak,karalamak basitleşti. Aslında bu hiç kimsenin haddine olmamalı..dört kitap okuyup insanlar kendini allame zannetmemeli..
6-İlim kitaptan okuyarak öğrenilmez. İlim âlimden ulemadan tedris edilir. Biz okuyunca ilim sahibi olduğumuzu zannediyoruz. Sadece malumat sahibi oluyoruz. Molla camii r.a. derki; İlim küçük adamı kibirlendirir, vasat adamı şaşırtır, büyük adamı alçak gönüllü yapar.”  Peygamber s.a.v koskoca bir dini ayetleri ezberletmedi.!!hadi kim güzel kıraat edecek demedi.Her inen ayet yaşanmak için geldi ve kuran da  sizin için peygamberde en güzel örnekler var dedi. ALLAH c.c..üsvei hasene olmak numune insan örnek  insan. Az konuşup çok yaşayan....hadi buyrun..
7-Kavramlarımızdan vazgeçmeyeceğiz.(CEMAAT)
Cenab-ı Hak Kuranı Kerimin birçok yerinde cemaat olmayı emretmiştir.
“Hepiniz toptan, Allah’ın ipine (dinine) sımsıkı sarılın, bölünüp ayrılmayın. Allah’ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşman idiniz de Allah kalplerinizi birbirine ısındırmış ve onun lütfu ile kardeş oluvermiştiniz. Siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oraya düşmekten de sizi O kurtarmıştı. Allah size âyetlerini böylece açıklıyor, ta ki doğru yola eresiniz. Ey müminler! İçinizden hayra çağıran, iyiliği yayıp kötülükleri önleyen bir topluluk bulunsun. İşte selâmet ve felâhı bulanlar bunlar olacaklardır.“(Âli İmran -103-104)İslâm cemaat dinidir. İslâmın ilke ve prensipleri en güzel şekilde cemaatla beraber yerine getirilir. Cemaatlerin yanlışı olabilir, örgüte varan yapılar olabilir. ama bunları doğru islam anlayışı ulemanın ittifakı kardeşliğin tesisi için çaba ve gayretle aşabiliriz. 

Selam ve dua ile

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300