• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Geleceğin Yazarları Selçuklu Belediyesi'nde

Geleceğin Yazarları Selçuklu Belediyesi'nde
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Geleceğin Yazarları Buluşuyor" projesi kapsamında 45 İmam Hatip Liseli öğrenciyi ağırladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Gençlik Projeleri Destek Programı proje desteği kapsamında desteklenen ve Türkiye İmam Hatipliler Vakfı'nca (TİMAV) organize edilen "Geleceğin Yazarları Buluşuyor" projesi kapsamında 45 imam hatip liseli öğrenci, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti. Selçuklu Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen ziyaret programına, TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, TİMAV Genel Müdürü Sami Bayrakçı, yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Selçuklu Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında öğrencileri bilgilendiren Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu olarak genç bir nüfusa sahibiz. Sosyal alanlarda gençlere yönelik birçok projemiz var. Gençlerimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamak amacıyla bu projeleri sürdüreceğiz.” dedi.
“MAZLUMLARIN HAKLARINI SAVUNMAMIZ GEREKİYOR”
Dünyanın farklı noktalarında mazlum halklara karşı yapılan zulme değinen Başkan Altay, “İnsan yakan bir toplumla İslamiyet anılır hale geldi. Onun için biz doğrusunu anlatma, tüm dünyaya bunu ifade etme konusunda da bir sorumluluğa sahip milletiz. İslam’ın doğru sentezini tüm dünyaya anlatmak, düzgün yaşanmasını sağlamakta en temel görevlerimizden birisi. Bunu da içimizden çıkardığımız, bunu anlatabilecek hassasiyete sahip arkadaşlarla yapabiliriz. Dolayısıyla sorumluluğumuz sadece Türk insanına ait değil, dünyanın birçok yerinde mazlum halklar bizden çok şey bekliyor. Onların haklarının da savunulması gerekiyor. Yanı başımızda, Suriye’de yüz binlerce insan katlediliyor kimsenin umurunda değil. Yine Myanmar’ da tam bir insanlık dramı yaşanıyor kimsenin bunu ifade ettiği yok. Yine Çin’de Uygur Türklerine müthiş bir baskı ve zulüm var ama biz bunu anlatmakta zorlanıyoruz. Çünkü medya, dünyaya neyi anlatmak istiyorsa, neyi göstermek istiyorsa karenin sadece o kısmını görüyor. Tüm dünyada izleyenlerin algısı maalesef bu yönde oluşuyor” diye konuştu.
Hayatta başarılı olmak istiyorsanız bunun en temel mihenk taşı anne baba duasıdır diyen Altay, “Bu yıllarda belki bazı noktalarda sizlere kısıtlamalar getiriyor, önünüze birçok engel koyuyorlar. Yapmak istediğiniz birçok şeyi maddi ve manevi nedenlerden dolayı engelliyorlar. Ama kendi dünyalarında bunun doğru olduğunu düşündükleri için böyle yapıyorlar. İnşallah bir gün evlat sahibi olduğunuzda sizi ne zorluklarda büyüttüklerine şahit olacaksanız. Kendi çocuklarınıza karşı kalbinizde oluşan sevginin aslında anne ve babanızda da sizin için oluştuğunun farkına varacaksınız. Önemli olan bu yaşlarda farkına varmak, onların gönüllerini kırmamak, incitmemek ve onların duasını alarak yola devam etmek. Bunu da hayatınızın başlangıcında önemli bir yere koyarsanız hayat size büyük başarı getirir” diye konuştu. İHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300