• BIST 9800.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Hak din İslam'dır

Ali İhsan Ersöz

HAKK DİN İSLÂM’dır                                            

                                                                                        19-04-2016

Allah c.c.İnsanın yaratılışına uygun olması esası İslamı, bütün zamanlarda dünyanın her yeri için geçerli ve yeterli bir din kılmıştır. 

Din veya dinsizlik adına asıl savaşmamız gereken şey uydurulan hurafeler olacaktır. 

Konuyla ilgili olarak; Yüce Rabbimiz (c.c.),âyet-i kerîmede şöyle buyurmaktadır.

“İNNEDDİNE İNDALLAHİL İSLÂM” (Allah Katında Tek Hakk Din İSLÂM’dır.) ALİ İMRAN-19

“Gerçek şu ki, Allah katında, kabul gören ve insanoğlunu dünya ve ahirette mutluluğa ulaştıracak yegâne din, kişisel çıkarları, arzu ve ihtirasları terk edip Allah’ın hükmüne, şeriatına kayıtsız şartsız boyun eğerek yaşayacağı, Allah’uTeâlâ’nın bütün peygamberler aracılığıyla ikram ederek gönderdiği ve Rasûlullah (s.a.v)’in uygulamalı olarak insanlığa sunduğu mükemmel bir hayat nizamı olan İslam’dır. 

İşte, Adem’den buyana, bütün peygamberlerin tebliğ ettiği tek din, budur. Ama ne var ki: Kendilerine daha önce kitap verilenler, onlara ilim ve hikmet dolu ayetler geldikten sonra, sırf aralarındaki çıkarları, kin, ihtiras, azgınlık ve çekememezlik yüzünden hakikati inatla reddederek din konusunda anlaşmazlığa düştüler. Böylece her ümmet, bir sonraki Peygamberi inkâr etti. Bununla da kalmayıp, Peygamberlerin getirdiği inanç sistemini terk ederek, onun yerine kendi uydurdukları hurâfeleri din haline getirdiler. Nihayet Allah, Son Peygamberi göndererek hakikati yeniden ve açıkça ortaya koydu. O halde, her kim Allah’ın ayetlerini inkâr ederse, şunu iyi bilsin ki,  Allah hesabı çabuk görendir.” (Al-i İmran: 3/19)

Hz. Peygamber (s.a.v) Efendimiz, hadis-i şeriflerinde şöyle buyurdular:

“Muhammed’in canı, (kudret) elinde olan Zât’a yemin olsun ki; bu ümmetten Yahudi veya Hıristiyan herhangi bir kimse beni duyar da, sonra benimle gönderilen dine inanmadan ölürse, mutlaka cehennem ashâbındanolur!” (Müslim, İman: 70, no:153)” Hadîs-i şerifi de, bu kâfirlikten, sadece “Allah’ı ve âhireti inkâr” kastedilmeyip, bununla birlikte Rasûlüllâh (s.a.v)’in dinine uymamanın da imansızlık sayıldığını açıklamaktadır. 

Cenab-ı Allah (c.c.), Diğer bir âyet-i kerîmede ise şöyle buyurmaktadır. 

“Bugün kâfirler, dininizi yok edip sizi yeniden küfre çevirmekten ümitlerini tamamen kesmişler. Öyleyse, onlardan korkup da Hakk uğrunda mücadeleyi bırakmayın. Fakat Benden gelecek azaptan ve Benim sevgimi kaybetmekten korkun!

Bugün kıyamete kadar hiçbir değişim ve düzeltmeye ihtiyaç bırakmayacak mükemmel bir inanç sistemi ortaya koyarak bütün çağlara ve toplumlara uyarlanabilecek temel prensipler belirleyerek dininizi kemale erdirdim; böylece size vâatettiğim nimetimi tamamladım. Ve size din olarak, bir tek Allah’a kulluk etme esasına dayanan ve bütün peygamberlerin insanlığa getirdiği inanç sistemini İslam’ı seçip beğendim. O halde bu ilahi kanunlara sımsıkı sarılacak ve size yasaklanan her şeye uzak duracaksınız.” (Mâide: 5/ 3)

Peygamber (S.a.v) Efendimiz, bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurdular:

“Cibril (Aleyhisselam) bana Allah Teâlâ’nın şöyle buyurduğunu söyledi: Bu din (yani İslâm) zâtım (kendim) için seçtiğim bir dindir. Ona ancak cömertlik ve güzel ahlâk yakışır. Müslüman olarak yaşadığınız sürece bu iki hasletle ikrâm ediniz.” (Kenzü’l-ummâl, VI, 392)

Hz. Ömer (Radıyallahu Anh)’dan rivâyet edildiğine göre yahudilerden bir adam kendisine şöyle demiştir: “Ey mü’minlerim emîri! Kitabınız (Kur’ân) da okuduğunuz öyle bir âyet var ki o biz Yahudi toplumuna inseydi biz o günü bayram ilan ederdik.”

Hz. Ömer (Radıyallahu Anh): “Bahsettiğin âyethangisidir?” diye sorunca, Yahudi: “Bugün sizin için dîninizikemâle erdirdim…” âyetidir dedi. Ömer (R.a) şöyle buyurdu:

“Biz bu âyetin Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e nâzil olduğu günü ve yeri biliyoruz. Bu âyet, Cuma günü Rasûlullah (S.a.v) Arafat’ta iken nâzil olmuştur.” Hz. Ömer (r.a) böyle cevap vererek o günün bizim içinde bayram olduğuna işâret etmiştir. 

İslâm Dini, son hakk din olduğu için hakk dinin temel prensipleri kesin bir şekilde ortaya konarak, zamana ve mekâna göre değişebilecek nitelikte hükümler, ilim adamlarının içtihatlarına bırakılmıştır. Müslümanlığın kıyamete kadar sürmesini ve her asırda hakk din niteliğini devam ettirmesini sağlayan da bu niteliğidir. 

Cenabı Hakk (c.c), İslam dairesinden bizi ayırmasın ..Ümmeti Muhammed’i İslam’dan ayırmaya çalışan şer odaklı güçlerin hidayeti mümkün değilse, bu cihanda rezil ve alçaklardan eylesin. Zira ahirette sığınacakları tek menzilleri ateş yuvasıdır. Bize düşen Allah’ın ipine (İslam’a) hepimizin sarılması ve insanların hidayetine çalışıp taşın altına elimizi koymaktır. Nemelazımcılıktan Allah (c.c)’a sığınırız. Her Müslüman insanlığın ıslahı için bir çaba sarfetmek zorundadır. 

İnsanlığın ıslah olmasının tek yolu da Dini Mübini İslam’ı yaşamakladır. Ümmetin bu suskunluğu, umursamaz tavrı edecek olursa korkarız ki,  küfür cemiyeti küfrünü yeryüzüne yayacak, gelecek neslimizin İslam’ı hassasiyeti kalmamış olacaktır. Bize düşen İslam’ı yaşayıp  aynı zamanda toplumuzda bulunan kişilerin yaşaması için gayret sarf etmektir.

 

Selam ve dua

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300