• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Hayatın Farkında Olmalı İnsan

Ali İhsan Ersöz

HAYATIN FARKINDA OLMALI İNSAN

İnsanlar toplumlaşırken hayatı karmaşık, zor, çekilmez hale getirmek için değil, kolaylaştırmak. Güzelleştirmek, geliştirmek için bir araya gelmişlerdir. Yaşama bu pencereden bakarsanız mutlu olmayı gülebilmeyi inceliği ayrıntıyı yakalarsınız, yoksa fazla ciddiye alır kuyudan taş çıkaracağım diye ömür boyunca didinir durursunuz.

Çoğu insan hayatını, sanki gelecekte kullanacağı bir elbisenin provasıymış gibi yaşar. Oysa hiç öyle değildir. Kimsenin yarın burada olacağına güvencesi yoktur. Sahip olduğumuz ve kontrol edebildiğimiz tek zaman, içinde bulunduğumuz andır. Aklımızı yaşadığımız ana verebilirsek, içimizden korkuyu atabiliriz. Bu korku gelecekte olabileceğinden kaygı duyduğumuz olaylardır… İleride parasız kalabiliriz, çocuklarımızın başı derde girer, yaşlanacak ve öleceğiz, diye duyduğumuz endişelerdir.

Hayatı ve kendini iyi oku;
İnsan doğru değerlere meyilli olarak yaratılmıştır: İnsanın potansiyelini keşfedip ortaya koyması, bu değerlerin yaşamında olmasıyla mümkündür. Bu değerler nelerdir? Sevgi, saygı, paylaşma, dayanışma, hoşgörü, empati, cesaret, içtenlik, iyi niyet, çalışkanlık, vefakarlık, diğerkâmlık… Bu değerlerle donatılmış insan, bazen yanlış değerlerin cazibesine de kapılabilmektedir. Kendini tanımaktan uzaklaşan ve köhnemiş fikirlerin, yanlış arkadaşlıkların, geçici heveslerin rüzgarına tutulan insan, farkında olmadan kalbinde yanlış değerleri besler. Yaşamını anlamsızca tüketir.

Halbuki,ne çok şeyimiz var.!Alllah c.c.Düşünesin diye akıl verdi.İman verdi. Hissedebilesin diye bin bir çeşit duygu verdi. Göresin diye göz, duyasın diye kulak, tadabilesin diye dil, koklayabilesin diye de burun verdi. Dünyanın bütün bilim adamlarını bir araya getirsen ne bir göz yapabilirler ne de bir kulak, ne bir dil yapabilirler ne de bir burun. Ne sevinmeyi yaratabilirler ne de üzülmeyi. O gelişmiş son model teknolojileri ile ne bir aşk icat edebilirler ne de bir nefret. Sadece kendi vücuduna ve ruhuna baksa insan böyle harika yaratan bir Yaratıcı’ya şükretmekten kendini alamaz. Kaldı ki ömrünün her saniyesini sadece şükürle geçirse yine de hakkını veremez sahip olduklarının.


Adam olmak kolay sanma, meşhur hikâyeyi düşün,
makam sahibi değil de, adam olup geçsin ömrün

Halka hizmet etmek için, iyi niyet olmalıdır,
mutluluğu bulmak için, samimiyet olmalıdır.

Hizmet eden himmet bulur, ektiğini yarın görür,
hizmet ehli hiç bozulmaz, afiyetle geçer ömür.

Hedefimiz hakka doğru, bunu teyit etmelidir,
maksadımız doğru yol mu, bunu tahkik etmelidir.

Sebat eden başaracak, sabreden menzil alacak,
azim ve inatla yürü, inanan hakkı bulacak.

Akıllı ol, uyanık ol, kalbini bağla hak yola,
vesveseye kanma sakın, hedef sapmaz sağa sola.

Kula kulluk eder isen, amaca ulaşamazsın,
resule uyup yaşarsan, şerre asla bulaşmazsın.

nasuhisin tövbekar ol, mutemet arkadaşları bul,
sakın sen nefsine uyma, istikamet sahibi ol.

Allah’ım bizi yarattığın için, kendini tanıttığın için, içimize sevgini koyduğun için, İnsanlığın en hayırlısına ümmet ettiğin için, ailemiz için, arkadaşlarımız için, beraberce yaşayabilelim diye gönüllerimize yerleştirdiğin muhabbet için, her bir nimetin için, için, için,için... Sana sonsuz şükürler olsun. Allah’ım en çok ta şükredebildiğimiz için sana şükürler olsun!

 

Selam ve dua

 

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 05343258300