• BIST 10267.09
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

İDEALİST GENÇLİK ÜZERİNE

Ali İhsan Ersöz

İDEALİST GENÇLİK ÜZERİNE

Siz hakkı beyinlere kazımazsanız beyinleri batıl ve şeytani fikirler istila eder.

Çâre: Gençliğe yol göstermek, istikamet vermek, imân şuuru aşılamak, hayatın gayesini anlatmak anlamlandırmak .Bunları yapmazsak batıl şeyleri şeytani düşünce ve kavramları  müdafaa edecek kadar şuursuzlaşır ve sadece menfaatine tapar.

Peki bu nasıl olacak.

Bizlerin topyekûn bu karabet ‘ten kurtula bilmemizin yolu kuran ve sünnet ahlakını hayatın her alanında esas alan, ve bunu yegane kurtuluş olarak kabul eden, Allah’ın emirlerine uymak ve sünneti resule  bende olmak. Bu idealin hayat bulması için yanıp tutuşmak.  O hedef  ile yatıp kalkmak olacaktır.

 Bütün mekteplerimizde, bütün kurslarımızda, bütün iş yerlerimizde, bütün evlerimizde tutturmanız gereken derin mana, O büyük ve kutlu davayı gerçekleştirebilmeye  hasretmeliyiz.  Bizler bugün yaptığımız her yanlışın, işlediğimiz her günahın, içine düştüğümüz her çelişkinin, sorumlusu olarak ulaşmayı hedeflediğimiz ideal Ruhi keyfiyetin engellisi olarak mevcut dış şartları görmek ve ideal şartları gözlemek ve gözetmek zorunluluğu ile karşı karşıyayız. Şeyhlerin ve hocaların verdiği hayatımızı şuurlandırma faaliyetleri ve bizden politikacıların yolu açmaya dair şartları ve anlayışların müsaadesi çerçevesinde yapmaya çalıştıkları iyileştirmeler, gereksiz ve yok sayılabilecek şeyler değildir. Ama tüm bunlar, bizlerin kulluk bilinci hedefe gitmemize gereksiz görmemize yol açacak olursa eğer, o zaman işte vay başımıza geleni demeliyiz. Yani işleri sadece bunlara havale ederek kurtuluşumuzu ilan edemeyiz.  İnsan olarak sorumluluklarımız eşit, ama  görevlerimiz farklı olabilir.

Günübirlik kalıplaşmış ritüellerin dışında, siyasi, ekonomik, sosyal olarak hızla değişen dünyada söz sahibi olmanın yolları yöntemleri buluşları ortak akılları devreye sokarak icadcı ve gelecek vadeden nitelikli bir nesli ihya ve irşad edebiliriz.

Birinci sorumluluk alanımız evlerimiz ve onun içindeki evlat ve eşimizdir. Kulluk mefkuresi  doğrultusunda önce burayaı ihya etmek gerekir.Doğru bilgi ,doğru yönlendirme ve doğru bir hedef ile bunu başarabiliriz.Bu  aynı zamanda dışarıdan bize tasallut olacak,şeytani düşüncelerin imanımıza karekterimize şahsiyetimize leke sürmesine beynimizi iğdiş etmesine mani olacaktır.

Şanlı ecdat demekle büyük Osmanlı demekle ecdadın adaleti ecdadın insanlığı demekle ecdadın ilmi ve kudreti de demekle bir yere varamayacağız muhakkak anlaşılmalı. İlim ve  bilim adamlarımız bu hayal adına ne yapabileceklerini düşünmeli, alimlerimiz ebeynlerimiz  temiz nesil  gerçekleştirmesine nasıl katkı vereceklerini yollarını araştırmalı, gençlerimizi islam ve irfan ile  ruhlarınını canlı tutmalıdır. Analarımız o hayali gerçekleştirecek çocuklar doğurmak için gebe kalmaya hasletmelidir.

Hedeften  uzak dindarlık insanlık anlayışımız, bizleri ister fert olarak içinde bulunduğunuz dernek ,vakıf, cemaat ,parti bazında olsun adına sistem dediğimiz, büyük akıntının içinde savrulmaktan  alıkoymayacaktır. Günlük politik duruşlarımız ve mevzi çabalarımız ancak büyük bir hedefe doğru küçük adımlar olduğunda büyük manalar taşıyacak, Filistin için attığımız sloganlar Suriye topladığımız yardımlar mazlumlara ettiğimiz dualar, aksi halde kendi kendinden ibaret kalacak ve büyük gerekliliklerden uzaklaşmamıza yol açan çabalar olmaktan öteye geçmeyecektir.

Elbette her an günahlarımızdan tövbe etmek, Emir ve yasakları nefsimize daha fazla içselleştirmek derinleştirmek zorundayız. Ama bu işleri yaparken yaşanabilir bir dünya kurma hayalinden uzak kalamayız. Bir yerde var olabilmek ayakta kalabilmek için zaruret gibi gördüğümüz parti dernek vakıf cemaat asabiyeti bizler içinizde varoluş gayemizi yaşatmama zamanı olmamalıdır.  Tam aksine o parti dernek vakıf asabiyetleri her gün okulda iş yerinde Çarşı pazarda imanımızdan inancımızdan prensiplerimiz den gelen Emir ve yasaklar çerçevesinde ,yaşayabilmeniz sağlayacak  arzu ettiğimiz vahdet  için tam bir motivasyon unsuru olarak kabul edilmelidir.

Evlatlarımıza peşinde koşa bilecekler bir ideal bırakmak evlatlarımızın peşinden koşullarında selameti çıkabilecekler bir şuur bırakmak bizi de onları da ölümsüz yapabilecek tek şeydir. Aksi halde ahiret hesabı  en hafifinden diyelim bizlerin sonu vefatımız, onların da sonu vefatları olacaktır. Evladı iyalimiz için idealist ve samimi olmak zorundayız. aksi halde binbir türlü korku endişe ile harabe ettiğimiz hayatımızın korku ve endişeler olacaktır. onlara mirasımız dünya hayatında kulluk şuurunda çalışmak gayret göstermek, hatta,malından canından sevdiklerinden ve serden geçebilecek bir beyin ve gönül ikliminde ruhunu Allaha teslim etmek.

SELAM VE DUA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300