• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Kanser’i İçinize Çekmeyin….!

Kanser’i İçinize Çekmeyin….!
Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi olmak için gelen hasta ve hasta yakınları ile çalışan personele, 9 Şubat Dünya sigarayı bırakma günü nedeniyle, bilgilendirme amaçlı broşür dağıtılarak, sigaranın insan sağlığına verdiği zararları anlatıldı.

Sigarayı bırakmak isteyen personel ve vatandaşlarda, dağıtılan broşürü inceledikten sonra ceplerinde ki sigaranın paketini “tehlikeli atık” kutusuna atarak, 9 Şubat tarihi itibarıyla sigarayı bırakma ve içmeme kararı aldılar.

YILDA 150 BİN KİŞİ SİGARA NEDENİYLE HAYATINI KAYBEDİYOR.

Sigaraya bağlı hastalıklardan ölenlerin sayısı her geçen gün artarken, son istatistik rakamlarına göre ülkemizde, 150 bin kişi, Dünya da ise yaklaşık 6 milyon kişi tütün ve tütün mamullerinin neden olduğu hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor veyahut sakat ve felç kalıyor.

Bir yılda ülkemizde sigaraya bağlı hastalıklardan ölen insan sayısı, trafik kazaları sonucu hayatını kaybeden insanların 5 katı gibi ürkütücü bir rakama ulaşıyor.

MERAK SİGARAYA BAŞLATIYOR

Uzmanlara göre, sigaraya başlama denelerinin en başında merak ve özenti var.

Uzmanlar, gençlerin “Bir kereden bir şey olmaz” diyerek sigaraya başladığını, “Benim iradem güçlü, ne zaman istesem bırakırım” diyerek devam ettiğini ve bağımlı olduğunu ifade ediyorlar.

Uzmanlar, sigaraya başlama nedenlerini de, merak, özenti, arkadaş baskısı ve arkadaşlar arasına katılma gibi nedenlerden kaynaklandığın söylemekteler.

KANSERİ İÇİNİZE ÇEKMEYİN

Sigara başta olmak üzere tütün ve tütün mamulleri bağımlığının toplumsal bir sorun olduğunun üzerini çizen uzmanlar, bağımlılık çeşitli fiziksel, sosyal ve ekonomik olumsuzlukları da beraberinde getirmekte.

Sigara Akciğer kanseri başta olmak üzere yemek borusu, gırtlak, pankreas, mesane, böbrek, mide, kan kanseri ve kalp damar hastalıklarına yol açıyor.

9 Şubat Dünya Sigarayı bırakma gününü fırsat bilerek sigarasız sağlıklı bir yaşam için sigarayı hayatınızdan çıkartınız. Kanseri içinize çekmeyiniz.

ZARARINI BİLEREK İÇMEYE DEVAM EDİYORUZ

Sigara ve tütün mamullerinin insan vücudunda ki tahribatını bilerek veya sigara paketleri üzerinde ki uyarıcı görsel ve yazıları okuyarak sigara içmeye devam ediyoruz. Dünyada 600 bin pasif içici sigara dumanına maruz kalarak hayatını kaybetmektedir.

Unutmayınız, sigara sadece içene değil, çevresindekilere de zarar vermektedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300