• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 25 °C

Kapalı Akciğer Ameliyatı ile hayata tutundu

Kapalı Akciğer Ameliyatı ile hayata tutundu
Geçtiğimiz cumartesi akşamı akciğerine saplanan maganda kurşunu ile ağır yaralı olarak Aksaray Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılan M.K. (14); doktorların zamanla yarışırcasına olağanüstü gayreti ile hayata tutunmayı başardı.

Sağ akciğerine isabet eden kurşunla ağır yaralanan M.K.’ya; Aksaray Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahı Op.Dr. Mehmet Ali Eryazgan tarafından kapalı akciğer ameliyatı (VATS) yapıldı.

VATS yöntemi ile, göğüs kafesi açılmadan tek delikten kamera ile girilerek, mermi çekirdeği çıkartıldı, akciğerde ki parçalı yara onarıldı ve iç kanama durduruldu.

Aksaray’da ilk defa kapalı akciğer ameliyatı (VATS)’ı gerçekleştiren Aksaray Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahı Op.Dr. Mehmet Ali Eryazgan hastanın durumu ve gerçekleştirilen ameliyatla ilgili şunları söyledi.

“Hastamız M.K (14), sırtından kurşunlanmış, sağ göğüs boşluğunda iç kanama ve akciğer yırtılması sonucu ağır yaralı olarak hastanemize getirildi. Müdahale edilmezse hayatını kaybedecekti. Doktor arkadaşlarla yaptığımız konsültasyonlar sonrasında acil olarak operasyon kararı verdik. Zamanla yarış başlamıştı. Hastamız genç bir hasta olduğu için göğüs kafesini tamamen açmaya gerek kalmadan tek delikten kamera yardımı ile girilerek, akciğerindeki mermi çekirdeğini çıkardık, akciğerdeki parçalı yarayı onardık ve kanamayı durdurduk. Hastamızın durumu gayet iyi. Birkaç gün içinde taburcu edeceğiz” dedi.

Kapalı akciğer ameliyatı (VATS) yönteminin, belli başlı hastanelerde yapılabildiğini vurgulayan Göğüs Cerrahı Eryazgan; “Hastamızı il dışına sevk edecek durumda değildik. Hastanın durumu çok ağırdı. Yolda hayatını kaybedebilirdi. Doktor arkadaşlarımın ve ameliyathane ekibimin olağanüstü gayretleri ile Aksaray’da ilk defa kapalı akciğer ameliyatı ile kurşunu çıkardık, yarayı onardık. Hastanın sağlığına kavuşmasına vesile olduk.” dedi.

Maganda kurşununa hedef olan ve mucizevi bir şekilde hayata tutunmayı başaran  14 yaşında ki M.K ve ailesi de, ameliyatı gerçekleştiren Aksaray Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahı Op.Dr. Mehmet Ali Eryazgan ve ameliyathane ekibine teşekkür ettiler. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300