• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Kış Ameliyatları Daha Sağlıklı

Kış Ameliyatları Daha Sağlıklı
​ Kışın bu çok yoğun yaşandığı günler estetik cerrahi müdahaleleri için de sanılanın aksine uygundur.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Tosun, Bu dönemde en sık estetik kaygı ile yapılan başvuru nedeni burun ameliyatlarından sonra liposuction ( liposakşın) denen yağ alma işlemidir.

Bu işlem için kışın uygun olmasının bir nedeni de ameliyat sonrası yaklaşık 1,5-2 ay sıkı korse giyilmesinin gerekli olmasıdır. Yaz aylarında sıkı korseleri uzun süreli giymek zor olacağından hastalar da en çok kış döneminde bu ameliyatları olmak istemektedirler.

   Tosun,  İkinci sıklıkta yapılan kış müdahalesi de yüze ve yüzdeki izlere yönelik yapılan estetik girişimlerdir. Bu girişimler zaten güneş ışınlarının daha az parlak olduğu dönem olan kış aylarında yapılmalıdır. Hastalarımıza yaptığımız “Güneşe mümkün olduğunca çıkmayın ve güneş ışınlarına direkt maruz kalmayın” uyarımız nedeniyle bir çok hastamız zaten bu işlemler için kış aylarını tercih etmektedirler.

SOĞUK HAVANIN AMELİYATLARA OLUMSUZ ETKİSİ VAR MI?

Hayır, olumsuz etkisi yoktur, tam aksine kış aylarında ameliyata bağlı enfeksiyonlar daha az görülür. Ancak hastalarımızın “Kışın ameliyat olursam ameliyat yerimi üşütürüm” endişesi tamamen yersiz bir tasadır. Ameliyat yerinde enfeksiyon yapacak zararlı mikroorganizmaların kış aylarında bu enfeksiyonları yapma yeteneği azalmaktadır.

KIŞ AYLARININ HİÇ Mİ OLUMSUZ ETKİSİ YOK?

Prof. Dr. Zekeriya Tosun Aslında kışın en çok görülen solunum yolu ve gribal enfeksiyonlar hastaların vücut direncini düşürdükleri için ameliyatların ertelenmesine sebep olabilmektedir. Zaten ameliyat sebebiyle bir sıkıntı yaşayacak olan vücudumuza var olan gribal ya da başka enfeksiyon hali geçmeden müdahale edilmemelidir.

SONUÇ

  Estetik cerrahi işlemler ve diğer estetik küçük girişimler için kış ayları yaz aylarına göre daha bile çok tercih edilen dönem olmakta ve ameliyat sonrası enfeksiyonlar daha az görülmektedir. Halk arasında yaygın olan ve kışın ameliyat olursam ameliyat yerimi koruyamam algısı yanlış bir düşüncedir. Çoğunlukla kışın yapılan ameliyatlarda yara yeri enfeksiyonu gibi problemler daha az görülebilmektedir.

ZEKİ DURSUN-KONYA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300