• BIST 9464.73
  • Altın 2488.057
  • Dolar 32.5993
  • Euro 34.7989
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Kızları EKPSS’yi Kazanarak Memur Olan Aile; “TRSM’ DE Kurban Kesti”

Kızları EKPSS’yi Kazanarak Memur Olan Aile;  “TRSM’ DE Kurban Kesti”
Şizofreni Hastası iken, yıllarca Aksaray Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezin de (TRSM) tedavi görerek, sağlığına kavuşan Rabia Balcı’nın ailesi, TRSM bahçesinde şükür duaları ile adak kurbanı kesti.

Anne Güler Balcı, “Kızımız eski sağlığına kavuşur ve bir iş sahibi olursa, TRSM’de kurban keseceğiz diye babasının ve benim adağımız vardı. Kızım yıllarca bu merkezde tedavi gördü. Aksaray Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Basri Köylü ’nün vesilesi ile şizofreni rahatsızlığını yenerek eski sağlığına tekrar kavuştu. Şu anda Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak eğitim veren 125. Yıl İlköğretim okuluna memur olarak göreve başladı. Babasının ve benim, kızım şizofreni rahatsızlığını yenipte, bir iş sahibi olursa diye dileğimiz vardı. Bugün bu dileğimiz gerçekleşti ve TRSM önünde adağımızı gerçekleştiriyoruz. Allah kabul etsin” dedi.

Baba Hüseyin Balcı’da, kızlarının Şizofreni hastalığını yenipte tekrar eski sağlığına kavuşmasının kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu belirterek; “Allah’ım bu merkezde tedavi gören tüm hastalarımıza şifa versin. Allah’ım Aksaray Devlet Hastanesi Yöneticilerinden, doktorlarından, TRSM çalışanlarından razı olsun. Özellikle Psikiyatri Dr. Basri Köylü ’ye teşekkür etmek istiyorum. Kızımın ilk maaşı ile adak kurbanımızı yerine getirdik” dedi.

Tiyatro ile şizofreni hastalığını yenip, memur olan Rabia Balcı ise kurban kesimi esnasında oldukça duygulu anlar yaşadı.

Rabia Balcı” Aksaray Devlet Hastanesine bağlı olarak sağlık hizmeti veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde (TRSM) şizofreni tedavisi gördüm. Merkeze ilk geldiğimde çevresi ile irtibatı olmayan, korkak, ürkek ve içine kapanık biriydim. Pencere kenarında oturup dışarıyı izlerdim.  Doktor Basri Köylü ile birlikte hayatımız değişti. “Ben de varım” isimli tiyatro oyunu ile Şizofren rahatsızlığımı yenip, hayata yeniden tutundum. Aynı merkezde, EKPSS sınavına hazırlandık.  Birlikte Şizofreni tedavisi gördüğüm Tansel Ada isimli arkadaşımla sınavı kazanarak, Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğü, 125. Yıl İlköğretim Okuluna memur olarak atandım. Hayata ikinci kez başladım. Doktorum Basri Köylü ve ailem başta olmak üzere,  ADH Yöneticilerine, Psikiyatri Doktorlarımıza, TRSM çalışanları ile birlikte üzerimde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu mutlu günümde yıllarca birlikte tedavi gördüğüm arkadaşlarımla hasret giderdim. Arkadaşlarıma da Allah’tan acil şifalar diliyorum. Allah kurbanımızı kabul etsin” dedi.

Kesilen adak kurbanı, ADH TRSM’de tedavi gören Şizofren hastalarına yemek olarak hazırlanmak üzere, görevlilere teslim edildi. ​

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300