• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 19 °C

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit KARACA’nın “7 Nisan Dünya Sağlık Günü mesajı”

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit KARACA’nın “7 Nisan Dünya Sağlık Günü mesajı”
Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit KARACA’ 7 Nisan Dünya Sağlık Günü bir mesaj yayınladı.

1948’de kurulan Dünya Sağlık Örgütü’nün kuruluş yıldönümü olan 7 Nisan günü tüm dünyada “Dünya Sağlık Günü” ve 07-13 Nisan haftası da Dünya Sağlık Haftası olarak kutlanmaktadır. Günümüzde, Suriye, Filistin, Myanmar başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde masum halka yapılan insanlık dışı zulümleri görmezden gelerek bu günü kutlamak amacının tamamen dışında olur. Bizim amacımız, Dünya Sağlık Günü’nde yapılan zulümleri en ağır şekilde kınamak ve sağlık konusuna dikkat çekmektir.

Sağlık haftasının amacı; sağlıklı yaşam hakkının korunması, insan sağlığının önemi ve bu konuda bilincin arttırılmasıdır.

Sağlık kavramı hayatımızda hiç bir kavramla değiştirilemez. İnsan sağlığının sürekliliği için uzmanlarca yapılan önerilere dikkat edilmesi gerekmektedir. Alkol ve sigara kullanmamak, tuz alımını azaltmak, dengeli bir diyetle beslenmek, düzenli fiziksel aktivite yapmak, sağlıklı bir vücut ağırlığını korumak es geçilmemesi durumlardır. Özellikle alkol ve sigara içmek en tehlike alışkanlıkların başında gelmektedir. Dünyadaki ölümlerin temel nedenleri arasında, alkol kullanmanın yanı sıra tütün ve tütün mamülleri kullanımı da üst sıralarda yer almaktadır.

Sağlık insanın en önemli değeridir. Yaşamak, öğrenmek, iş yapabilmek için sağlıklı olmak gerekir. Sağlığı bozuk olan, hasta olan kişi görevlerini tam olarak yapamaz. Bunun sonucu olarak da, kendine, ailesine, çevresine, topluma yararlı olamaz.

Gelişmiş bir millet olmanın yolunun toplumun sağlıklı bireylerden oluşması gerekliliğini hatırlatarak tüm halkımıza sağlıklı günler dilerim. Unutmayalım, mutlu bir yaşamın sırrı, sağlıklı olmaktan geçer.

 

 

                                                                     Dr. Seyit KARACA

                                                                Konya Tabip Odası Başkanı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300