• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Konya'ya Sağlıkta yeni hastane!

Konya'ya Sağlıkta yeni hastane!
Sağlık alanında ciddi adımların atıldığı Konya'da özel hastaneler zincirine bir yenisi daha eklendi. MEDOVA Hastanesi Konya'ya merhaba dedi.
Açılış lansmanını MEDOVA Hastanesi'nde gerçekleştirilen programa, Vali Muammer Erol, İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Hasan Küçükkendirci, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz, çok sayıda davetli katıldı.

MEDOVA Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Seyit Karaca lansman toplantısında yaptığı konuşmada hastanenin kuruluşunda emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi: İçinde bulunduğumuz yapı, takdimi yapan arkadaşımızın da belirttiği gibi bugünlere gerçekten kolay gelmedi. Öncelikle yatırımın büyük ortağı Berk İlaç-Berk Petrokimya grubunun yatırıma ikna edilmesi sürecini yaşadık. Daha önce oldukça yoğun ve ilaç-aşı temini, petrokimya türevleri ithalatı, iş güvenliği malzemeleri ithalatı gibi birçok ticarî faaliyet içerisinde bulunan Berk Grubu, hizmet sektörüne girmeye karar verdi. Yönetim Kurulu Başkanımız Eczacı Seçkin Olcay ve diğer ortaklarının bu anlamda yatırıma, hem de Konya'da ikna edilmesi çok ta kolay olmadı. Ahmet Yeniay beye Konya'ya bu yatırımın kazandırılmasına yaptığı dolaylı katkı için teşekkür ediyorum. Umarım Seçkin beyler ve diğer yönetim kurulu üyelerimiz bu yatırımı yaptıklarından memnundurlar.

İstişareler sonrası, arsa alım süreci biraz daha uzun olsa da üç yıldan biraz uzun bir süre önce başlayan inşaat çalışmaları, kar-kış, yağmur-çamur demeden sürdü. Allaha şükürler olsun ki herhangi bir kaza vb. sıkıntı yaşanmadan, hafriyat aşamasından kaba inşaat aşamasına, ince inşaat işlerinden tıbbî cihaz montajlarına kadar devam eden süreç, onlarca ruhsatlandırma aşamalarından geçerek sonlandı ve nihayet hem sizlerin, hem de Konya kamuoyunun ve hastalarımızın karşısına çıkabildik. Yaygın Anadolu deyişi ile "Allah mahcup etmesin inşaallah". Birkaç cümle ile özetlenen bu süreçte, 40'tan fazla proje revizyonu, bu projelerin gerçekleştirilmesi adına da gerek kurum içi, gerek belediye, bakanlık süreçlerinde önemli miktarda emek harcanmıştır. Yapının tamamlanmasından sonra başlayan inşaat ve hastane ruhsatlandırma süreçleri de programımıza katılan siz değerli konuklarımıza sonsuz teşekkürlerimiz sunuyorum.

Ferit Hepokur-Memleket

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300