• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Konya’da fizik tedavi hastalarına iyi haber

Konya’da fizik tedavi hastalarına iyi haber
Konya’da fizik tedavi ve rehabilitasyona ihtiyacı olan ve sürekli fizik tedavi merkezine ve hastanelere giden hastalar oldukça önemli rakamlara ulaştı.

Bu ihtiyaca binaen fizik tedavinin evlerde yapılması bir çok avantajı da beraberinde getiriyor.Bu konuyla ilgili  açıklamalarda bulunan Fizyoterapist Mehmet YİĞİT şunları söyledi. "Felç (İnme), Beyin kanamaları, Çocuk felci, Spina bifida,Travmatik Beyin Hasarı, kas distrofileri Omurilik (Spinal Kord) Yaralanmaları, Parkinson, MS, ALS, Ön çapraz bağ,yan bağ, menisküs hasarı Kas ve yumuşak doku yırtıkları, Diz ve Kalça Protezi Rehabilitasyonu, Omuz ve Çevresi Eklem hastalıkları, Bel - Boyun Kireçlenmeleri, Bel -Boyun Fıtığı, Postür Bozukluğu veya Omurga Eğriliklerinin(Skolyoz); Dirsek, Bilek, El Eklemleri ve Yumuşak Doku Rahatsızlıkları, Ankilozan Spondilit gibi bir çok durumda evde  rehabilitasyon uygulanabilmektedir. Ayrıca Pediatrik Rehabilitasyon ve Geriatrik Rehabilitasyon ihtiyacı olan hastalara da evde fizik tedavi yapılabilmektedir."dedi.


Günümüzde özellikle büyükşehirlerde hızla yaygınlaşan evde fizik tedavi hizmetlerinin avantajlarını Fizyoterapist Yiğit şu şekilde belirtti:


Hastaneye yahut fizik tedavi merkezine gitmeye gerek kalmadan fizyoterapist, hastanın evine geldiği için büyük bir kolaylık sağlanmaktadır. Hasta kendi evinin yatağında, rahat ettiği, kendini güvende hissettiği yerde tedavi görmüş olur. Enfeksiyon riski, ulaşım problemi olmadan; zaman kaybı yaşanmadan tedavi gerçekleşmektedir.


45 dakika seanslar halinde yapılan evde fizik tedaviye hasta ve fizyoterapistin uygun gün ve saatleri belirlenmesi ile başlanmaktadır. Direk olarak fizyoterapistle iletişime geçildiği için de maliyeti uygun olmakta olan evde fizik tedavinin önümüzdeki günlerde popülerliği artacak gözüküyor.


www.konyaevdefizik.com


0545 630 39 65


aksaraymedya.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300