• BIST 8963.51
  • Altın 2278.807
  • Dolar 32.3097
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C

KTO Başkanı Dr. Seyit KARACA “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” mesajı

KTO Başkanı Dr. Seyit KARACA “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” mesajı
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” mesajı Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit KARACA mesaj yayınladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, toplumun baş tacı olan kadınların haklarının sağlanması yolunda atılan adımların dile getirildiği önemli bir gündür. Ama önemli olan bir gün değil, her gün kadınlarımızı hatırlamaktır.

Kadınlar, toplumsal ve ekonomik yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğu gibi, toplumumuzu oluşturan ailelerin temel unsurudur. Bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan ve gelecek nesillerin mimarları olan kadınlarımız, tarihin her anında millet ve devletimizin odağında yer almış, her olumlu ve olumsuz anda fedakarlıkların en yücesini yapmışlardır. Kadınlarımız, Kurtuluş savaşında kanını, canını ve evladını memleketin kurtuluşuna ve bağımsızlığına adamış olup bu ülkenin Mehmetçiklerini de dünyaya getiren en yüce varlıklarımızdır. 15 Temmuz’ da çiğ süt emmiş hainlerin karşına da ilk dikilen, en ön saflarda vatanlarını ve milletlerini korumak için gözünü kırpmadan bulunanlar da değerli kadınlarımızdır.

Toplumumuzda kadın sadece bir anne değil; doktor, öğretmen, psikolog, danışman ve daha birçok rol üstlenmektedir. Onlar sadece evin içinde değil, hayatımızın her anında en önemli varlıktır. Kadınlarımızın karşılaştığı sorunların tüm toplumun meselesi olduğu, dolayısıyla çözümlerin de ortak bir anlayışla üretilebileceği unutulmamalıdır. Onların bizleri eğittiği gibi biz de kendimizi toplumsal bilinç ile eğitirsek, kadına karşı şiddet gibi insanlığın kabul etmediği durumları bertaraf etmiş oluruz.

Unutmayalım ki, hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar anamız, bacımız ve yol arkadaşlarımız olan kadınlardır. Onların hakları ödenemeyeceği için cennet kadınların ayakları altındadır. Bu duygu ve düşünceler ile tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

 

                                                                                                             Dr. Seyit KARACA

                                                                                                        Konya Tabip Odası Başkanı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300