• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Minik Buse Esila ‘ya yarık dudak ameliyatı yapıldı

Minik Buse Esila ‘ya yarık dudak ameliyatı yapıldı
Halk arasında tavşan dudak olarak bilinen doğuştan yarık dudak rahatsızlığı bulunan ve rahatsızlığına bağlı olarak yemek yemekte, nefes almakta ve konuşmakta güçlük çeken 2 yaşındaki Buse Esila Aydoğan başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Ailesinin,  nefes almakta güçlük çektiği ve yediklerini burnuna kaçırdığı şikayeti ile Aksaray Devlet Hastanesine başvurduğu minik Buse Esila ’ya, Plastik Cerrah Op.Dr. Hasan Ateş tarafından başarıyla  yarık dudak ameliyatı yapıldı.

Aksaray Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Hasan Ateş, halk arasında tavşan dudak olarak adlandırılan yarık dudak rahatsızlığına, bebeğin doğumundan sonra ilk 6 ay içerisinde müdahale edilmesi gerektiğini söyleyerek, ailelere seslenerek yarık dudak rahatsızlığı bulunan bebek ve çocukları mutlaka doktora götürmelerini önerdi.

Bu tür bebeklerin dış görünüşü ile hemen dikkat çektiğini belirten Op.Dr. Hasan Ateş; “Bu tür rahatsızlığı bulunan bebekler, annelerini tam olarak ememezler, yedikleri içtikleri sıklıkla burunlarına kaçar, nefes almakta ve konuşmakta zorlanırlar. Yapılan ameliyatla dudağın dış ve iç yapıları düzelttirilerek, tamamen sağlıklarına kavuşurlar. Minik Buse Esila ’nın da ailesi benzer şikayetler ile polikliniğimize başvurdu. Yapılan tahlil, tetkik sonrasında ameliyat olmasına karar verdik. Başarılı bir şekilde yarık dudak ameliyatı oldu. İki gün hastanede tuttuktan sonra sağlıkla taburcu ettik. Bir hafta içerisinde tamamen sağlığına kavuşacak. Dış görünüşü düzelecek ve şikayetleri ortadan kalkacak” dedi.

Minik Buse Esila’nın annesi ise, “Kızımın 20 aylık ve  rahatsızlığı doğuştan, nefes almakta güçlük çekiyordu. Yedikleri içtikleri sıklıkla burnuna kaçıyordu. Kızımın rahatsızlığının ameliyatla düzeltileceğini bilmiyordun. Alış veriş merkezinde tesadüfen karşılaştığımız bir hastane çalışanının önerisi ile Plastik Cerrah Hasan Ateş’e başvurduk. Doktor bey, yaptığı başarılı ameliyatla kızımın sağlığına kavuşmasına vesile oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300