• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

Öğrenciler doya doya süt içicek

Öğrenciler doya doya süt içicek
Okulların açılmasıyla süt dağıtımına başlanıldığını belirten Konya Milli Eğitim İl Müdürü Mukadder Gürsoy, “48 gün boyunca Konya'daki okullarda süt dağıtılacak. Projeyle birlikte süt içme oranında gözle görülür bir artış yaşandı” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan ve 3 yıldır uygulamada olan “Okul Sütü Programı” 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde tekrar uygulanmaya başlandı. Konya'da ise bin 10 okulda 168 bin öğrenciye haftada 3 gün süt dağıtılacak. Konuyla ilgili olarak Vali Muammer Erol ve Milli Eğitim İl Müdürü Mukadder Gürsoy'un katılımıyla Meram Atatürk İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere süt dağıtım programı düzenlendi. Öğrencilere süt dağıtan Vali Muammer Erol, süt içmenin önemine dikkat çekerek, “Geçmiş yıllarda Yerli Malı Haftası'nda süt içilirdi. Şimdi böyle bir uygulamanın olması çocuklarımızın geleceği açısından gerçekten önemli” diye konuştu.


KATILIM ORANI ARTIYOR


Milli Eğitim İl Müdürü Mukadder Gürsoy da, okulların açılmasıyla birlikte süt dağıtımına başlanıldığını ifade ederek şunları söyledi: “Sütün çocuklarımızın gelişimindeki faydalarını saymakla bitiremeyiz. Bakanlığımız bu projeyi 3 yıldır uyguluyor. Geçen yıllarda süt içme oranı yüzde 85'ten yüzde 93'e yükseldi. Projenin devam etmesiyle birlikte süt içme oranın artacağı görülüyor. Yararları ve faydaları ilerleyen yıllarda çıkacaktır. Tüm öğrencilerimizin süt içmesini arzu ediyoruz. Süt dağıtımı arttıkça öğrencilerin projeye olan ilgisi artıyor. Kurum üzüm dağıtımı projesi de çok yakında uygulamaya koyulacak. Henüz takvim açıklanmadı ama bu yıl öğrencilerimize dağıtılması planlanıyor. İlk başlarda velilerin çekinceleri vardı ama onlar da uygulamanın iyi olmasıyla birlikte destek vermeye başladı.”


Süt içmenin faydalarını anlatan öğrenciler ise sütün boyu uzattığını ve kalsiyum sağladığını söyledi. Öğrenciler, okulda 3 gün değil her gün süt içmek istediklerini de kaydetti.


MEHMET AKİF SÜTÇÜ 

Kaynak:

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300