• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Sağlıkta Şiddete Hayır

Sağlıkta Şiddete Hayır
Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Himmet Durgut, Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesinde görevi başında iken silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Göğüs Cerrahı Op.Dr. Kamil FURTUN'un şehit edilmesi ile ilgili olarak bi

            Aksaray Devlet Hastanesi Görüntüleme Merkezi önünde yapılan basın açıklamasına Genel Sekreter Durgut'un yanısıra, Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbı Hizmetler Daire Başkanı Uz. Dr. Ahmet Korkmaz, Mali Hizmetler Daire Başkanı Ümit Korkmaz, Aksaray Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Uz.Dr. Fatih Kaya, hastane yöneticileri, doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık çalışanları katıldı.

 

            Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Himmet Durgut açıklamasında şunları söyledi:

"Ülkemizin güçlü yarınlara daha sağlıklı bir toplum temelinde ulaşabilmesi adına hekiminden ebe ve hemşiresine, eczacısından teknisyenine ve memuruna yaklaşık 700 bin kişilik çalışanıyla sizlerin sağlığı için emek veren büyük bir ailenin mensuplarıyız.

 

Sunduğumuz hizmetin hakkaniyeti niteliği ve herşeyden önce sürdürülebilirliği için bu açıklamayı temsil ettiğimiz sağlık camiyası adına medyamız aracılığıyla sizlerin takdirine sunuyoruz.

 

Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve malesef değerli meslektaşımız Op. Dr. Kamil FURTUN'un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, "Sağlık ve Şiddet" kelimelerinin sıkca yanyana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız.

 

Bizlere güvendiniz, okuttunuz, büyüttünüz ve sağlınızı emanet ettiniz bizlerde bu emanete en iyi şekilde sahip çıkabilmek, sizlerin güvenini ve emeğini boşa çıkarmamak adına gece gündüz demeden çalışıyor, ter döküyoruz. Sizlere geçmiş yıllarla mukayese edilemeyecek nitelikte, gelişen tıp teknolojilerinin en iyi ürünleriyle donatılmış sağlık tesislerimizde hizmet vermekteyiz.

 

Ülkemizi sağlık alanında çağ atlatan ve dünyada zirve yarışına taşıyan bu büyüyk başarı, sizlerin desteği olmadan hizmet sunumunda tekbaşına yeterli olmayacaktır.

 

Şifa sunan ellerin sahipleri, hergün yastığa başını koyarken sağlığınız için aldığı kararların şöyle bir gözden geçirip vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapamıyor, bundan emin olunuz. Ne varki, üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumdadır.

 

Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin dualarıyla ve dasteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Hayır unutmayalım ki insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumu sadece yaşal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki; Şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor....   

 

            Ve 1 Haziran 2015 Pazartesi sabahı saat 09.00-09.15 saatleri arasında hastanelerimizden yükselen sese kulak vermeye çağırıyor

 

            Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp, insani duyguları istismar edenlere karşıda tüm halkımıza ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz! dedi.

Aksaray Devlet Hastanesinde görev yapan doktorlar adına bir açıklama yapan Uz.Dr. Özlem Açıkalın'da, sağlıkta şiddeti kınayan kısa bir açıklama yaptı.

            Basın açıklaması görevi başında şehit edilen Dr. Kamil FURTUN için dua edildi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300