• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

“Sizlerin yanında olmak; varsa bir ihtiyacınızı gidermek bizim en birinci görevimiz”

“Sizlerin yanında olmak; varsa bir ihtiyacınızı gidermek bizim en birinci görevimiz”
Aksaray Valisi Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi Şehit Ailelerini ziyaretleri devam ediyor.

Şehit aileleri ve yakınları ile görüşen Pekmez; “Şehitlerimizin emaneti yakınlarının ziyaret etmek varsa ihtiyaçlarını gidermek, onlara yalnız olmadıklarını göstermek bizim görevimiz” dedi.

Yeşim Pekmez Hanımefendi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk ile birlikte 1992 yılında vatani görevini yaparken Şırnak’ta şehit olan İlker Vurgun’nun ailesini ziyaret etti. Şehidin babası Kadir annesi Vesile Vurgun’nun elini öperek bir süre sohbet eden Pekmez; şehit aileye Vali Aykut Pekmez tarafından yaptırılan üzerinde Türk bayrağı ve şehidin fotoğrafı bulunan tabloyu hediye etti.

Pekmez daha sonra 1993 yılında Hakkari Yüksekova’da vatani görevini yaparken şehit düşen Hüseyin Kumtepe’nin ailesini ziyaret etti. Şehidin annesi Mahican Kumtepe ve şehit yakınları ile görüşen Pekmez bir süre sohbet ettiği aileye sabır diledi.

Şehitlerin vatan, millet, bayrak, ezan için canlarını verdiğini onlar sayesinde vatan topraklarında yaşadıklarını vurgulayan Yeşim Pekmez; “Onlar inancımıza göre çok büyük bir makam olan şehitlik mertebesine ulaştılar. Biz onlara dua ediyoruz.’ dedi.

Şehit aileleri ile görüşen Yeşim Pekmez yakından ilgilendiği şehit ailelerine; “Sizleri ziyaret etmek, varsa bir ihtiyacınızı gidermek ve her zaman sizlerin yanında olmak bizim en birinci görevimiz. Sizler bu vatan için canını veren kahramanların her zaman baş üstünde tutulacak aileleri olarak bu milletin gönlündesiniz.’ dedi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden Şehit aileleri Yeşim Pekmez Hanımefendiye teşekkür ederek kendilerine gösterilen ilgiden mutlu oldukları söylediler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300