• BIST 10112.9
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Usta Gazeteci gazeteciliğin kitabını yazdı!

Usta Gazeteci gazeteciliğin kitabını yazdı!
Konya basınında 20 yıllık tecrübesinden sonra Basın İlan Kurumu’na geçiş yapan ve kurumun Ordu İl Müdürü olarak görev yapan Çetin Oranlı, 20 yıllık mesleki deneyimlerini teori ve pratiği birleştirerek kitap haline dönüştürdü.

Özellikle fiilen çalışan gazeteciler ve iletişim fakültesi öğrencilerinin başucu kaynağı olacak kitap basım aşamasına geldi.


Oranlı, önümüzdeki günlerde yayımlanacak kitabın, yaşanmış deneyimlerin neticesi olduğunu belirterek, son 10 yılı Yazı İşleri Müdürü olarak geçen meslek hayatının öğrencilikten muhabirliğe ve sonrasında da müdürlüğe uzanan sürecinin notlarını kapsadığını söyledi. Kitapta Muhabir, Muhabirlikte Temel Branşlar, Haber, Haberi Algılamak, Haberciliğin Magazinleştirilmesi, Gazeteciliğin Baskı Altına Alındığı Alanlar, Editör, Röportaj, Köşe Yazarlığı bölümleri bulunuyor. Her bölümle ilgili teorik bilgilerin yanı sıra yaşadığı örnek olaylara da yer veren Oranlı, “Gazeteci zamanın tanığıdır. Bu yüzden gazeteci ajanda tutmalıdır. Bun de ajandamdaki notlarımı, mesleki tecrübelerimi bir kitapta topladım. Genç meslektaşlarıma ve iletişim öğrencilerine faydalı olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.


20 yıllık tecrübelerini 5 aylık bir çalışma ile kitaba dönüştüren Çetin Oranlı, bundan sonra da yazmaya devam edeceğini belirterek, yeni kitaplarının müjdesini verdi. 


Çetin Oranlı, gazetecilik yaptığı dönemde son yurtdışı ziyaretini iç savaşın yaşandığı Libya’ya Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı dönemindeki programda heyette yer alarak yapmıştı. Oranlı, Libya’ya giden Davutoğlu’nun heyetinde gazeteci olarak bulunuyordu. Ordu’ya önce Bakan, sonra da Başbakan olarak geldiği programlarda da Davutoğlu, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Oranlı ile görüşmüştü.  aksaraymedya.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300