• BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Yaza Sıkı Kollarla Girmek İçin Estetik Dokunuşlar

Yaza Sıkı Kollarla Girmek İçin Estetik Dokunuşlar
​Yaz ayları yaklaşırken kadınların en önemli estetik kaygılarının başında sarkan kollar geliyor.

İlerleyen yaş, sık kilo alıp verme ve genetik faktörler nedeniyle kollarda oluşan sarkma görüntüsü, estetik uygulamalarla giderilebiliyor. Memorial Şişli ve Ataşehir Hastaneleri Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü’nden Op. Dr. Esra Bilgen, sıkı kollar için yapılan estetik uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Spor ve diyet kollarınızı inceltmeye yetmeyebilir

Kolun arka ve iç kısımlarındaki sarkmalar, bu bölgede yağ birikimleri ve deri sarkmasıyla ortaya çıkar. Kol sarkması orta ve ileri yaşta egzersiz azlığına bağlı olabileceği gibi, gençlerde de sık görülmektedir. Genetik özellikler, yaşlanma, yerçekiminin etkisi, güneşe fazla maruz kalma gibi faktörler cilt ve cilt altı dokusundaki gevşemeyi arttırır. Sık kilo alıp vermek de cildin kollarda sarkmalara neden olmaktadır. Dönem dönem gerilip tekrar daralan deri, zamanla elastikiyetini kaybeder ve alınıp verilen kiloların sonucunda sarkmalar daha da çok belirgin hale gelir. 
Günlük hayatta kolayca uygulanabilen yürüyüş ve koşu gibi egzersizler genellikle bacak kaslarını çalıştırırken, kollar için ayrı programlar uygulanmalıdır. Ancak sağlıklı beslenme ve spora rağmen kol sarkması şikayetlerinden kurtulmak mümkün değilse, estetik uygulamalar bu sorunu ortadan kaldırabilmektedir.

Kısa sürede iyileşme sağlanıyor ve ameliyat izleri görünmüyor

Sarkmanın derecesine bağlı olarak sadece koltuk altından yapılan bir kesiyle germe işlemi yapılabilir. Koltuk altından dirsek üst iç kısmına uzanan bir kesiyle, fazla ve gevşek derinin mekik şeklinde çıkarılıp cildin tekrar tamir edilmesi yöntemi de tercih edilmektedir. Kol sarkmalarında uygulanan kol germe ameliyatı genellikle genel anestezi altında ve bazen de lokal anestezi ile yapılır. Operasyon ortalama 1-3 saat arası sürer. Hasta ameliyatın ardından taburcu olabilir ya da sarkmanın durumuna göre hastanede yatış yapılabilir. Ameliyat sonrası genellikle hastanın yaşam kalitesini etkileyecek şekilde ağrı görülmez. Bu yöntemle yapılan operasyon sonrasında, kollar her iki yanda kapalı durduğunda yani genel gündelik yaşam pozisyonunda ameliyat izi görünmemektedir.

Ben zayıflasam da kollarım şişman kalıyor diyorsanız…

Kolların vücudun genel yapısına göre kalın olması da kadınlar arasında yaygın olan şikayetler arasındadır. Bu orantısızlığın nedeni yağ fazlalığı ise; bu durumda sıklıkla kullanılan yöntem liposuction adı verilen yağların vakum yardımıyla çekilmesi işlemidir. Son yıllarda endüstriyel gelişmelerin cerrahiye katkıları sonucu liposuction işlemi lazer ya da ultrason yardımı ile gerçekleştirilebilmektedir Ancak bu işlemlerin tümünde temel olan yağların ince kanüllerle vücut dışına alınmasıdır. Özellikle liposuctiondan sonra hastalar ödem azaltıcı kol korseleri kullanmaktadır.

 

Kol sarkmasının tekrarlamaması için yaşam tarzınızı değiştirin

Operasyon sonrasında istenilen görünüm ve yaşam konforuna ulaşılsa bile şikayetlerin tekrarlanmaması için günlük yaşamda bazı önemli noktalara dikkat edilmelidir. Her geçen gün yaşlanmanın etkilerine karşı koymak ve cildi genç tutmak için bir takım tedbirler alınmalıdır. Dengeli bir beslenme programı uygulamak, yeterli ölçüde fiziksel aktivitelere zaman ayırmak, kaliteli ve düzenli uyumak; alkol, sigara ve stresten uzak durmak, kahve ve kahve tüketimini sınırlandırmak genç ve sağlıklı kalmanızı sağlayacaktır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300