• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

YERLİ ÜRETİM İNSAN

Ali İhsan Ersöz

YERLİ ÜRETİM İNSAN

Korkuyorum!

Bir gün o hep hayalini kurduğumuz yerli araba, 

yerli telefon, yerli uçak, yerli medya velhasıl 

yerli her şey olacak.

Fakat "yerli insan" kalmayacak.

Geleceğin annesi olacak olan genç kızlarımız özgürlük adı altında cinselliğini sergileyen birer bibloya, 

Genç erkeklerimiz de Türkiyenin, İslam'ın yada bir inancın temsil yiğitlerine hiç benzemiyor artık. 

Batı'daki John'un yaşam ve zihin tarzını benimsemiş durumdalar...

Yerli insan kalmadığı gün yerli araba, yerli uçak , yerli telefon yerli enerji de bir şey ifade etmeyecek.

Hep diyorum; bizi asimile ediyorlar.

Kendi kültürüne, dinine, örf ve adetlerine, tarihe uzak yaşayan hatta bundan utanan insanlarla dolu her yanımız .

Bir Hıristiyan hiç bir zaman ne dinini söylemekten ne de vatanından utanmaz. Göğsünü gere gere söyler.

Bizim insanımızda bir eziklik psikolojisi var.Ya dini beğenmiyor olmalı ya da ülkemizi. 

Sanat camiasından neredeyse dinini kültürünü örf adetini tarihini seven bir kişi yok. Bu toplum başta bunlara özeniyor bunları kendine rol model olarak alıyor. Onlara benzemeye çalışıyor onlarda topluma uyuşturucu kötü alışkanlıklar dinine tarihine yabancı hatta bunları hor hakir gören hatta söven olarak buluyorlar. 

Eğer öyle değilse neden bu batı özentisi?Silkelen kendine gel kardeşim. 

Sen kökleri 7 bin yıl öncesine dayanan bir medeniyete ve 14 asır öncesi İslam ile sereflenmiş olmanın onuruna sahipsin. Bu dünya en fazla 80 yıl sürüyor ilk 10 yaş çocukluk son 20 yaş yaşlılıkla geciyor hepsi 50 yıl . Bu kadar savrulma batının tahribatlarını birazcık gör. Bir medeniyetki yoksulların siyahilerin geri kalmışların kanları ve canları ile oluşmuş. Bir canı yok ederek kurulan bir uygarlık yerin dibine batsın.

Bu gün tüm ölüm zulüm işkence ya müslüman dünyada yada zencilerin olduğu Afrika bölgesinde. Buraların sömürüsünde en çok bir avuç ülkesini satan batılıların uşaklığını yapan yönetenlerdir. Bu gün Sudiarabistan petrolü İslam dünyasına yetecek kaynaktır. Kullanan bir tane islam ülkesi yok.Yarın petrol 2050 lerde bitecek kullanım alanları yok olacak o zaman ne yapacaklar. Yerli olan tek bir üretimleri milli bir ürünleri olacak mı? hayır peki o zaman Afrika ülkelerinden ne farkları kalacak. Hatta görmüş geçirmiş bir insan grubu ne yapacak ABD ye mi taşınacaklar.Bu gün bilinçli olsalar bu zenginlik asırlar boyu onlara yeter.Özünü kaybeden özgürlüğünü de kaybeder... Vatanınıda bayrağınıda milletinide örf ve geleneğinide kaybeder.Milli insanı olan ülkeler gelecekte her istediği milli ( üretimide yönetimide gelişimide sağlar ) olmayanları hali bugünün dünyasından çok kötü olacak.Ahlaklı nerede olursa inancı ne olursa olsun insanı seven bir nesil üreten kazanacak. En zor üretim budur bunun için 84 milyon bilinçli istekli olmalı.

Üniversiteler toplum yada aile bu hassasiyetlerde olmalı. Sosyal medyada harcanan vaktin sadece % 10 yararlı ve gerekli bilgiler için harcansa yeterli.Teknolajiyi kullanmak öğrenmek iyi ama dozunda. İlaçla zehiri ayıran şey doz farkı.Gençler lütfen bu yaşlarda kalmayacak yarın bizim yaşlarda siz çocuklarınıza yada eğittiğiniz çalıştırdığınız gençlere söz söylemeniz için bu çok azda olsa büyüklerinizin söylediklerine ikaz ve uyarılarına dikkat edin.

Bu günü sizlerde yaşamak istemiyorsanız bir saniye düşünün. Hem ebeveynlerinizi hemde size dokunan size amirlik abilik yada önünüzdeki rol modellerinizi sevindirin mutlu edinl sıloganınız ”samimiyet” olsun.Sadece % 10 Yararlı ve düzenli yaşadığınız andan ülkenizden vatanınızdan farkındalığınız olsun. Bunları siz gençlerden duyalım görelimki geleceğimiz çok daha güzel diye gururlanalım.Vasiyetimiz zenginlik varlıklı olmak ve Dünyalıkları artırmak değil,AHLAKLI BİR NESİL BIRAKMAK OLSUN.Bu bizi mutlu eder.

Selam ve dua ile 

 

 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 05343258300