• BIST 9439.1
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Yılda 2 Bin Hasta Organ Bulunamadığı İçin Yaşamını Yitiriyor

Yılda 2 Bin Hasta Organ Bulunamadığı İçin Yaşamını Yitiriyor
Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi, “Her İnsan Bir Fidan” sloganıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.

 Etkinlikte organ bağışında bulunarak hayat kurtaran 25 kişi, organlarını bağışladıkları hastalarla bir araya geldi. Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi doktorlarının da katıldığı etkinlikte, organ bağışında bulunanlara adlarına TEMA’ya bağışlanan fidan sertifikaları takdim edildi. Etkinlikte organ nakli olan hastalarla donörler arasında duygusal dakikalar yaşandı.

Türkiye’de yaklaşık 25 bin kişi organ bağışı için sırasını bekliyor. Ancak ülkemizde organ bağışı sayısı yeterli değil. Oysa 18 yaşını doldurmuş, akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışında bulunabiliyor. Organ bağışında farkındalık yaratmak amacıyla “Her İnsan Bir Fidan” sloganıyla özel bir etkinlik düzenleyen Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi, donör olarak hayat kurtaran 25 kişi ile organlarını bağışladıkları hastaları bir araya getirdi. Duygusal anların yaşandığı etkinlikte, ayrıca organ bağışında bulunanlara adlarına TEMA’ya bağışlanan fidan sertifikaları takdim edildi.

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Volkan Turunç, etkinlikte yaptığı konuşmada organ nakli hakkında bilgi vererek yaşanan süreç sonunda hem donörlerin hem de hastaların sağlıklı bir yaşama kavuştuklarını ifade etti. Turunç, “Organ nakli sonrasında hem donörler hem de hastalar hayatlarına kaldıkları yerden devam ediyor. Bu konudaki kaygıları anlamakla birlikte, donörler açısından riskin çok düşük olduğunu söyleyebilirim. Bugün burada gördüğünüz, hasta ve donörler de bu durumun en iyi ifadesi” dedi.

 “BAŞARIMIZ DÜNYA STANDARTLARININ ÜSTÜNDE”

Sağlık Bakanlığı verilerine göre 2015 yılında bekleme sırasındaki 2 bin hastanın uygun organ bulunamaması nedeniyle yaşamını yitirdiğini hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Volkan Turunç, Türkiye’de organ nakli alanındaki en büyük sorunun bağış yetersizliği olduğuna dikkat çekti. Beyin ölümü gerçekleşen kişilerden organ nakli sayısının artırılması gerektiğinin altını çizen Turunç, şunları söyledi “Avrupa’da kadavradan organ nakli yüzde 50 oranında. Ancak bu oran Türkiye’de yüzde 20’lere kadar düşüyor. Yine Sağlık Bakanlığı verileri göre son 5 yılda beyin ölümü gerçekleşen 8.600 hastanın sadece 2 bine yakının organları nakledilmiş. Türkiye organ nakli konusunda büyük bir bilgi birikimine, her türlü teknolojik altyapıya ve insan kaynağına sahip. Dünya standartları üzerinde, başarılı ameliyatlar yapıyoruz. Bizde Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi olarak son 5 yılda 664 organ nakli operasyonu gerçekleştirdik. Bizim tek eksiğimiz donör bulmak. Halkımızı organ nakli konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300