• BIST 10101.25
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

Yönetmen ve Sinema Oyuncusu Mete Soydan’dan Büyük Destek

Yönetmen ve Sinema Oyuncusu Mete Soydan’dan Büyük Destek
ADH Psikiyatri Uzmanı Doktor Basri Köylü’nün şizofreni hastalarını topluma kazandırmak için tiyatro grubu kurarak onları tiyatroya dahil etmesi ve gösteriler yapmasının ardından bir destek de Yönetmen Ve Sinema Oyuncusu Mete Soydan’dan geldi.

Aksaray Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Doktor Basri Köylü’nün şizofreni hastalarını topluma kazandırmak için tiyatro grubu kurarak onları tiyatroya dahil etmesi ve gösteriler yapmasının ardından bir destek de Yönetmen Ve Sinema Oyuncusu Mete Soydan’dan geldi.


“Bende Varım” projesiyle İstanbul’a  davet edilen Doktor Basri Köylü ve ekibi Yönetmen ve Sinema Oyuncusu Mete Soydan’dan  tarafından ağırlandı. Şizofreni hastalarını topluma kazandırmak için yapılan projeye büyük destek veren kişiler aralık ayında Aksaray’a gelerek  TRSM’de ve bakım evinde kalan tiyatro ekibinde kalan şizofreni hastalarını ziyaret edecekler Yönetmen ve Sinema Oyuncusu Mete Soydan’dan  Aksaray medya.com a  yaptığı açıklamada “ TRT de çocuk filmleri ve çocuklara yönelik dizler yaptı. TRT sanatçısıyım. Halen çekimleri süren Mimar Sinan Filminde başrol oyuncusuyum. Zaman zaman Yeşilçam’da film çekimleri yaparak Türk Sinemasına katkıda bulunuyoruz. Kurt Kan filminde Binlerce yıl öncesine giderek yurt dışında Gürcistan da ve yurdumuzun illerinde konusu gecen gerçeklerle birebir aynı olan sinema filmi 1071 Malazgirt zaferiyle başlayıp değişik illerde başlayıp tamamlanmıştır. Gürcistan İstanbul Amasya, İstanbul değişik semtler tamamlandı. Film içeriği adem oğlu düşman olan iblis ve şeytan onlarla işbirliği yapan  Yahudi Hıristiyanlar la Hz Ali ve Hz Muhammed Ali Selan'in soyundan gelen Fatma  ana karnında olan Müslüman halkını dram şiddet dehşet dolu savası gerçeğe bağlı şekilde sergilemek için 3 ülkede çekilmiştir. Peygamberimizin annesi eşi Fatma ananın savaşı anlatılır. Tamamen senaryo yönetmen ve oyuncu olarak tüm kadromuzla gönülden kendi emeğimizle kurgu ve lezzet katarak çalıştık. Diğer filmlerimiz Zincir-Balıkçı-Ninja 1 ve 2-Ve Şeytan filmlerini hem yönettim hem de başrolünde oynadım. Halen çekimleri süren Doktor Basri Köylü’nün yapmış olduğu bu çalışma benim çok büyük bir ilgimi çekti. Dünya’da bir ilk bence, ekibimle birlikte Nisan  ayında Aksaray’a gelerek bu arkadaşları ziyaret etmeyi ve bu hastaların başarısını kutlamak istiyorum. Burada yapılan toplantıda beni de davet ederek birlik beraberlik içinde olmamızı sağladılar “ dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300