• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

ASÜ'de Kültürel Dokumuzda Kadın Algısı paneli

ASÜ'de Kültürel Dokumuzda Kadın Algısı paneli
Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, yakın günlerde hunharca katledilen Özgecan Aslan’a ithafen “Kültürel Dokumuzda Kadın Algısı” konulu bir panel gerçekleşti.

ASÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, yaşanan kadın cinayetlerinin magazinleştirilmesi ve sıradanlaştırılmasının sorunlu bir tavır olduğunu kaydetti.


Kadına karşı negatif unsurların eğitimle düzelebileceğini ve bu noktada ilk öğretmen olan annelere önemli görevler düştüğünü ifade eden Yılmaz, “0-3 yaşarası, karakterin şekillendiği bir dönemdir ve burada çocuğun en esaslı öğretmeni olan anneye büyük rol düşmektedir. Anne, kız veya erkek çocuk eğitiminde boşluk bırakırsa, bu boşluk zamanla farklı etkenler tarafından işgal edilir” dedi. Finlandiya’dan örnek veren ve Finlandiya’nın akademik başarıda efsane bir ülke olduğunu ifade eden Dekan Yılmaz, “Ancak en fazla cinsel tacizin, istismarın, madde bağımlılığının olduğu yer de burasıdır. Akademik başarı ile ahlaki başarı farklı şeylerdir. Bu ancak, değerler eğitimiyle verilebilir” dedi. Panelde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rezzan Gündoğdu “Kadın ve Toplumdaki Statüsü,” PDR Anabilim Dalı öğrencisi Kübra Demirtaş “Bir Öğrenci Olarak Kadın Olmak,” Aksaray Barosu Kadın Komisyonu Başkanı Avukat Fulya Yavuztürk Özkaraca “Şiddet, İstismar ve Cinsel Tacizde Hukuki Süreçlerde Kadının Hakları,” Aksaray Kadın Konukevi Müdiresi Ümmügülsüm Şahin “Şiddete ve İstismara Maruz Kalan Kadınların Sığındığı Ortam Olarak Kadın Konukevi” ve Aksaray Asayiş Şube Müdürü Tarık Ziya Turan “Kadına Dönük Suçlarda Asayiş Tedbirleri” konularında açıklamalar yaptı. Panel moderatörlüğünü Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Figen Akça yaptı.


Panelde Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Müzik Eğitimi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynep Kaya yönetiminde “Kadın” temalı müzik dinletisi sunuldu. Panelin son kısmında konuşmacılar soruları yanıtladı ve Dekan Prof. Dr. Süleyman Yılmaz panelistlere plaket takdim etti. Etkinlik, kadın temalı resim sergisinin açılışı ve kız öğrencilerin kadına yönelik şiddeti simgeleyen görüntülerden hazırladıkları gösteriyle sona erdi.


haberfark.net

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300