• BIST 8906.5
  • Altın 2239.313
  • Dolar 32.3406
  • Euro 35.1207
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Kütahya Belediyesinden Bir İlk: Açık Üniversite

Kütahya Belediyesinden Bir İlk: Açık Üniversite
​​​​​​​Kütahya Belediyesi bir ilke imza atarak, Türkiye’de bir belediye tarafından açılan ilk “Açık Üniversite” programını başlattı.

Ön kayıtları başlayan, Kütahya’da oturan 18 yaş ve üzeri herkesin başvuru yapabileceği üniversiteye kayıtlar 5 Şubat’ta sona erecek. “Açık Üniversite” programı, 8 Şubat’ta eski Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın ilk dersi vereceği açılış programıyla başlayacak. Türkiye’nin saygın hocaları, Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde Kütahyalılara, 3 ay boyunca aralarında İslam Şehirleri, İslam Düşünce Tarihi, Millilik ve Yerlilik, Sosyolojik Düşünmek, Siyasetnameler, Modernizm, Modern Şiir ve Poetika, Türkiye’nin Yerel Yönetim Yapısı’nın da bulunduğu çok sayıda ders verecek. Ücretsiz verilecek eğitimin sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecek. Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu “Belediye olarak, kültürel çalışmaların yönünü önemli ölçüde belirleyecek yeni bir perspektif sunmak amacıyla “Açık Üniversite” programımızı hemşerilerimizle buluşturuyoruz.” dedi.

 

‘Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Kütahya Belediyesi, ‘Açık Üniversite’ programıyla alanında uzman isimleri Kütahyalılar ile bir araya getirecek. Üniversitenin eğitim kadrosunda Prof. Dr. Ali Şükrü Çoruk, Doç Dr. Süleyman Berk, Ömer Lekesiz, Yrd. Doç. Dr. Murat Kaş, Doç. Dr. Kasım Küçükalp, Zafer Acar, Mehmet Akif Can, Doç. Dr. Bengül Güngörmez, İbrahim Altay, Yusuf Genç. Prof. Dr. Tufan Gündüz, Prof. Dr. Ergün Yıldırım, Doç. Dr. Rüveyda Kızılboğa gibi isimler yer alıyor.

 

Rol Model Olacak

Üniversite ile katılımcılara, İslam Şehirleri, İslam Düşünce Tarihi, Batı Düşünce Tarihi, Modern Şiir ve Poetikalar, İslam İktisadi, Modernizm, Medya- Postmedya ve Enformasyon, Millilik ve Yerlilik, Siyasetname Konuşmaları, Sosyolojik Düşünmek, Türkiye’nin Yerel Yönetim Yapısı gibi çeşitli dallarda akademik eğitimler verilecek. Programa ilişkin açıklamada bulunan Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu Açık Üniversite’nin Türkiye’nin kültürel gelişimine önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek, ‘’Kendi topraklarının geçmişiyle bağı olmayan, başkalarının diliyle konuşan, başkalarının gözüyle gören, başkalarının aklıyla düşünen toplumlar kendi medeniyetini inşa edemez, geleceğe taşıyamaz. ‘Açık Üniversite’ programımızın, bugün geçmişte kaldığı düşünülen, zaman zaman sadece estetik kaygıların tatminine dönük bir retorik gibi algılanan köklü kültür ve medeniyetimizin hemşerilerimizin zihinlerinde yeniden yer almasını diliyoruz.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300