• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

ESKİLDER’den hayırseverlere çağrı, “Toprağına sahip çık, bir fidan da sen yetiştir!”

ESKİLDER’den hayırseverlere çağrı, “Toprağına sahip çık, bir fidan da sen yetiştir!”
Eskil Kültür, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği geçen aylarda başvurusunu aldığı ve artık son aşamaya geldiği Eskilli öğrencilere vermeyi planladığı bursa ilişkin hayırseverlerden deste istedi.

Konuya ilişkin ESKİLDER’den yapılan yazılı açıklama şu şekilde.

Yaklaşık bir yıl önce Konya da hemşerilerimizin teveccühü ile Eskil kültür eğitim ve dayanışma derneğini kurduk. Mütevazi bir kadroyla çok zor şartlar altında Eskilin sesini duyurmak adına büyük mücadeleler verdik hemşerilerimizin desteği ile de Eskile yakışır bir şekilde hedeflerimize adım adım ilerlemekteyiz. Amacımız her daim Eskilli hemşerilerimizin kaynaşmasını , Konya daki sesi olmayı imkan dahilinde destek ve yardımcı olmayı, hasta ve cenazelimizde hemşerilerimizin yanında olup gerekli bilgilendirme ve ihtiyaç doğrultusunda elimizden geldiğince yardımcı olduk. Başlangıç için başarılı olmamız ve hemşerimizin gönülden desteği ile hedeflerimizi daha da büyütmeye karar verdik çünkü Eskil için imkanın sınırı imkansızı deneye kadardır ve biz ESKİLDER olarak Eskil için en güzelini yapmak için bu ateşten gömleği koşulsuz sadakat ve özveri ile taşımaktan korkmadık korkmayacağız da… Biiyoruz ki Başkalarının dertleriyle dertlenmeyen, fikirsiz, gamsız, komşusunun ocağında pişmeyen aştan bihaber bir insan olmak millet olarak asaletimize inancımıza yakışmaz.” denilen açıklama şu şekilde sürdü.

İnandığımız Bu gücü ardımıza alarak Kasım 2017 de Türkiye’nin birçok yerinde üniversite okuyan memleketimizin çocuklarına burs kampanyası başlattık. Eskil Eşmekaya köy ve yaylalarımızdan 103 öğrencimiz resmi olarak burs başvurusunda bulundu. Allah nasip ederse şubattan itibaren gücümüz dahilinde burs ödemelerimiz başlayacak. Eskilin geleceği fidanları olan bu gençler için büyümesi için sizde destek olun her birimiz için çok küçük meblağlar gençler için tahmin ettiğinizden çok kıymetli. 2 TL servis parası vermemek için okula kilometrelerce yürüyen bazen harçlığını yetiştirmek için öğlen yemeğini kaldıran ve en lüks yemeği makarna olan kışın soğukta odun kömür bulamayıp oturduğu çekyatı yakan çok öğrencilere şahit olduk eminim anlattıklarımıza şahit olan hatta yaşayan birçoğumuz vardır.” Denilen açıklama şöyle neticeleniyor.

"ESKİLDER olarak biz olmak, öğrencilerimizin derdiyle dertlenmek, onlara yoldaş olmak ve adına onların yanında olmaya söz verdik. Yardımsever hemşehrilerimizin, bu kutlu yolda bizi yalnız bırakmayacağına inanıyoruz. Kıymetli hemşehrilerimiz öğrenciye zekat da fitrede düşer buradan bile yüce dinimiz öğrenciye verdiği kıymeti anlayabilirsiniz. Birlik ve beraberliğimizi en güçlü sağlayabildiğimiz bu dönemde en önemli bir viraja geldik ve ESKİLDER olarak sizin için öğrenciler ile aranıza gönül köprüsünü kurduk. Hep beraber gücümüz yettiğince bu köprüden geçelim inşallah. Geçelim ki bu öğrencilerimiz ileride Eskili unutmasın eskili olmaktan övünsün. Zamanı geldiğinde onlarda bu bayrağı taşısın eskile yatırım yapsın hizmet için yarışsın hatta vakti geldiğinde bizim çocuklarımız için aynı gönülle mücadele etsin. Bizim için küçük miktarlar birleşip büyüyünce çok yaralar sarar çok derde ilaç olur. Emin olun ki bu projeden muhakkak ki Eskil kazanacak. Çünkü; Geleceğimize en iyi yatırım gençler ve eğitime yapılan yatırımdır. Allah gönlünüzden kopan yardımları kabul etsin.”

ESKİLDER Hesap Numarası

2c2b30fe-efe2-4fc3-adda-371ce0138340.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300