• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Bilinçli meslek seçmek önemli

Bilinçli meslek seçmek önemli
Bilinçli meslek seçmek önemli

12. Sınıf öğrencilerinin ilgi ve yeteneklerini dikkate alarak yanlış meslek seçimlerini önlemek ve mesleği daha iyi tanımalarını yardımcı olma noktasında  Aksaray Valiliği, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğinde 29 Aralık 2015 günü saat 10:00 da Bilim Sanat Merkezi’nde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum şeklinde KARİYER VE MESLEK TANITIM GÜNÜ etkinliği düzenlenmiştir.


Programın açılışında, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra protokol konuşmaları gerçekleştirilmiş olup, söz konusu konuşmalarda;


İŞKUR İl Müdürü Bülent BEKİN, çalışma hayatında ve özel hayatta mutlu olmanın, iyi bir kariyer elde etmenin kişisel özelliklerine uygun meslek seçmekle mümkün olduğunu,  İŞKUR’un iş arayana, işverene ve öğrenciye hizmet verdiğini dile getirerek Kariyer ve Meslek Tanıtım Günü etkinliğinin kariyer planlaması yapacak öğrencilere faydalı olmasını ümit ettiğini söyledi.


Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer KARTAL, kendi hayatından verdiği örneklerle meslek seçiminin önemini dile getirmiştir.


Aksaray Valisi Şeref ATAKLI ise meslek seçiminin insan hayatındaki önemi hakkında öğrencilere önerilerde bulunmuşlardır. Ayrıca Sayın ATAKLI 2015 yılında Aksaray’da istihdama katkı sağlayan firmalara Teşekkür Belgesi vermiştir.


İki oturum şeklinde düzenlenen tanıtım gününe birebir mesleği icra eden meslek erbapları davet edilerek öğrencilerin gelecekteki yaşam tarzlarını belirlemelerinde dönüm noktası olan meslek seçimini doğru ve isabetli bir şekilde yapabilmeleri için farklı mesleklerde tanıtımlar yapılmıştır.


Programın ilk oturumunda İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlarından Öznur KAHYAOĞLU, Meslek Seçiminin Önemi hakkında bilgilendirme yapmış, oturumun devamında Aksaray Cumhuriyet Savcısı Aylin KIZILDERE YALÇINKAYA, Prof.Dr. Himmet KARADAL kendi meslekleri ile ilgili tanıtım ve sunum yaparak, öğrencilerin mesleklerle ilgili sorularını yanıtlamışlardır.


İkinci oturumda ise İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlarından Ferhat HÜYÜKLÜ Meslek Seçiminin Önemi hakkında bilgilendirme yapmış akabinde Hâkim Kenan GÜNEY, Yrd. Doç.Dr. Oktay ALKUŞ ve Yrd. Doç. Dr. Funda ÇOBAN kendi meslekleri ile ilgili tanıtım ve sunum yaparak, öğrencilerin mesleklerle ilgili sorularını yanıtlamışlardır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300