• BIST 10276.88
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 4 °C

İnsanlara Yardım Etmek Hepimizin Görevi

İnsanlara Yardım Etmek Hepimizin Görevi
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Sivil Toplum Kuruluşlarına yaptığı ziyaretler kapsamında İHH İnsani Yardım Derneği Aksaray Şubesi Başkanı Önder Özkan ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

AKSARAY’DAN BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE 2 HAFTADA 32 TIR YARDIM GÖNDERDİK


İHH Şube Başkanı Önder Özkan, yaptığı açıklamada Başkan Yazgı’ya Derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler aktararak şunları söyledi


“ İH İnsani Yardım Derneği, Aksaray’da hem yerel de insanlarımıza her alanda imkânlar ölçüsünde yardım etmeye çalışıyor. Sizlerin de desteği ile Aksaray’da köylerde kasabalarda nerede yetim varsa onlara ulaşıp, bütün kamu kurumlarımızla çocuklarımızı kalkındırmaya ve topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Bir yandan da zor durumda olan Suriyeli, Somalili insanlara el uzatıyoruz. Yerelde zaten kendi halkımıza ne zaman derneğimize gelirlerse giyim konusunda burada yardımcı oluyoruz. Halkımızdan çok daha zor durumda olan sığınma niyeti ile Aksaray’ımıza gelen çoğunlukta Suriyeli ve Afganlı kardeşlerimize de yardımcı oluyoruz. Belediyemizin de bu hususta katkıları olduğunu biliyoruz. Allah razı olsun.


Biz şundan çok mutluyuz sivil toplum kuruluşları, belediyemiz, valiliğimiz, aile ve sosyal politikalar il müdürlüğümüz gibi bütün kurumlarla işbirliği yaptığımız zaman Aksaray’ımızda çok güzel gelişmeler oluyor.


Nitekim Bayırbucak Türkmenlerine yardım amacıyla açtığımız çadırda beklediğimizden çok fazla bir gelişme ve başarı gördük. Aksaray halkımız büyük teveccüh gösterdi. An itibarıyla Bayırbucak Türkmenlerine Aksaray’ımızdan gönderdiğimiz yardım TIR’ı sayısı 32 oldu. Hali hazırdaki 4 TIR’da inşallah gidecek. İki haftada 32 adet TIR göndermek dile kolay. Başka şehirlerinde bizi örnek aldıklarını görüyoruz. Bundan dolayı da çok mutluyuz.


Belediyemiz bu hususta çadır açmasaydı gündem oluşmayacaktı. Sadece biz TIR gönderirken dua edecektik o kadardı. Ama bütün sivil toplum kuruluşları biz bu işte hep beraberiz, birlikten kuvvet doğar.Müslümanlar tek millettir olması gereken de yapılmalıdır diyerek yola çıkıldı. Kampanya başladığında sizlerin hepinizi orada görmek bize ayrı bir güç verdi. Devletimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın yanında olduğunu görmek ayrı bir güzellik. Çünkü yaptığımız bütün faaliyetleri şeffaf bir şekilde halkımız sunuyoruz. Yetimler, mağdur halkımız ve hastalarımız olsun bunlara yardım konusunda gücümüz yetmediği zaman belediyemizin bu husustaki birimine başvuruyoruz. Aile ve sosyal politikalar müdürlüğümüze başvuruyoruz ve her zaman olumlu cevap alıyoruz. Binlerce dua alıyoruz. Bundan hepimiz nasipleniyoruz diye düşünüyoruz.Bu vesileyle ben sizlere ekibimiz adına çok teşekkür ediyorum.”


YAZGI “HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”


Yazgı ise İHH yetkililerini yaptıkları insani yardımlardan dolayı tebrik ederek şu görüşlere yer verdi  “ Öncelikle insanlara yaptığınız yardımlardan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bizlerde yardım konusunda biz her zaman yanınızdayız. Ne yapmamız gerekiyorsa mutlaka beraber işbirliği içerisinde olmaya he zaman hazırız. Sizinde dediğiniz gibi yardıma muhtaç Afganlılar ve başka ülkelerden gelen Müslüman kardeşlerimiz oluyor.Bizler onlara da mutlaka destek oluyoruz. Eşya yardımından tutunda giysi ve gıda yardımına varıncaya kadar yardımlarda bulunuyoruz. Bunlar bizim vazifemiz. Onlarla biz kardeşiz. Kardeşlik hukukunu devam ettireceğiz inşallah.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300