• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Liseye Geçerken

Liseye Geçerken
Eğitim sistemimizde kararlılığı bir türlü sağlayamadık. Sürekli değişen eğitim sistemi ile liseye geçecek öğrencilerin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavını tamamlaması gerekiyor.

 SBS’nin yerini alan TEOG öğrenciler için daha avantajlı görünüyor. SBS‘de tek sınav ile öğrencini başarısı değerlendirilmeye çalışıyordu. TEOG ile anlık performans değil daha geniş zaman diliminde öğrenci değerlendiriliyor. Tüm ülkede aynı zamanda yapılan sınavla öğrenciler birinci dönem ve ikinci dönemde 6 dersten sınava tabi tutuluyor. Hafta içi iki günde tamamlanan sınav Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil derslerinden oluşmaktadır. Sınav günlerinde öğrenciler ders işlemiyor o gün tatil ilan ediliyor.

TEOG için yapılan sınav aynı zamanda okuldaki dersinin sınavı olarak da kabul ediliyor. Bu durumda hem yazılı notu yerine geçmesi hem de liseye yerleştirilmede esas olacak puan olduğundan çok daha dikkat edilmesi gerekli. Her ders için 20 soruluk 4 şıklı sorular soruluyor. Yanlış cevaplar doğru sayısını etkilemiyor. Bu ortak sınavlarda çocukların okulda gördükleri konular üzerinden sorular soruluyor. TEOG hesaplaması biraz karışık görünüyor. Bu sınava girenlerin puanlarını buradan hesaplayabilirsiniz Okulistik her öğrencinin yanında.

Öncelikle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanmalı.  Bu puan her dönem için 700 üzerinden hesaplanmaktadır. Bir dersten alınan puan o dersin ağırlıklı katsayısı ile çarpılıp çarpımların toplamı yine aynı derslerin ağırlık katsayıları toplamına bölünür. Çıkan rakam 100’e bölünür ve 700 ile çarpılarak o dönemin Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı bulunur.  İki dönem için aynı işlem uygulanır. Dönemlerin toplamı alınarak ikiye bölünür. Daha sonra 6. 7. 8. sınıf yılsonu başarı puanları hesaplanarak AOSP ile toplanır ve 2’ye bölünerek 500 üzerinden TEOG yerleştirmeye esas puanı bulunur. Bu zorlu hesaplamayla uğraşmadan Okulistik.com sitesinden doğru ve yanlış sayılarını girerek TEOG puanını rahatlıkla hesaplatabiliriz. Uzun işlemlerle uğraşmadan, karmaşık hesaplara dalmadan gelecek olan puanı hesaplatıp öğrencinin hangi liseye gideceği konusunda planlara başlayabiliriz. Hesaplamaları bırakın Okulistik yapsın, siz sadece planlarla uğraşın.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300