• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Neü Öğrenci Toplulukları Danışman Hocaları Buluştu

Neü Öğrenci Toplulukları Danışman Hocaları Buluştu
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde gerçekleşen toplantıyla Öğrenci Toplulukların faaliyetleri, toplulukların yaşadığı sorunlar, öğrencilerin topluluklara olan yaklaşımları değerlendirildi.

Toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Abdullah Büyükatıcıgil, Bilgi İşlem Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Osman Çıbıkdiken ve öğrenci toplulukları danışman hocaları katıldı.

Topluluk danışman hocalarının sorunlarının dinlendiği ve çözümlerin geliştirildiği programda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, topluluk başkanlarının gösterdikleri özverilere ve gayretli çalışmalara değindi. Prof. Dr. Yüksek, üniversitenin öğrenci topluluklarının sayısının her geçen gün arttığının altını çizerek, “Bu topluluklar bazen öğrencilerin bir araya gelmesinden bazen öğretim üyelerimizin kendi çabalarıyla, öğrenci toplamalarıyla oluştu. 106 öğrenci topluluğumuz var. Bu az bir sayı değildir. Öğrenciler başlarında danışmanlarıyla birlikte aynı hedef için birleşmişlerdir bu da oldukça önemlidir, sevindirici bir olaydır” dedi.

Öğrencilerin bu vesileyle üst mercilerle temas, iletişim yönlerini güçlendirme gibi konularda kabiliyetlerini geliştirdiklerine vurgu yapan Yüksek, öğrencilik yıllarında kazanılan bu becerilerin ilerleyen yıllarda öğrencilerin işine yarayacağını söyleyip emeği geçen tüm danışman hocalara çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Abdullah Büyükatıcıgil ise, yaptığı sunumda hiç faaliyet yapmayan veya az yapan toplulukların faaliyet takvimi hazırlamalarının önemine vurgu yaptı. Faaliyet takvimlerinin kendilerine sunulmasını isteyen Büyükatıcıgil, hangi topluluğun aktif olmadığını belirleyerek gerekiyorsa bu toplulukların aktivasyonu için tedbirler alınması gerektiğini söyledi. Büyükatıcıgil, yönetim olarak Öğrenci Topluluklarına her türlü desteği sağlamak için azami gayret sarf ettiklerini kaydederken; gençlerin motivasyonu, topluluklar arası görüşmeler gibi konularda görevin danışman hocalara düştüğüne dikkat çekti. Tek tek tüm danışman hocaların yönelttikleri sorulara cevap veren Büyükatıcıgil, ilerleyen dönemlerde hocaların ve öğrencilerin de katkılarıyla var olan sorunların da çözüleceğini belirtti.

haberfark.net

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300