• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 25 °C

Sinemasal Festivali Eskil’de Yapıldı

Sinemasal Festivali Eskil’de Yapıldı
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinemasal Kültür Sanat Derneği iş birliğiyle 6 ilde organize edilen festivalde, binlerce çocuk sinemayla tanışıyor.

Kırsalda yaşayan çocukları sinema başta olmak üzere sanatın tüm renkleriyle buluşturan Sinemasal, beşinci yılında #aşk temasıyla İç Anadolu’nun çocukları için yollarda.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinemasal Kültür Sanat Derneği iş birliğiyle 4 Mayıs’ta Kırıkkale’de başlayan 5. Sinemasal Açık Hava Sinema Festivali Yozgat, Kırşehir ve Niğde’nin ardından beşinci durağı olan Aksaray etkinliklerini de tamamladı.

16 Mayıs Salı günü 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda gerçekleşen ‘’Somuncu Baba - Aşkın Sırrı’’ adlı sinema filminin gösterimiyle izleyenlere nostaljik açık hava sineması keyfi yaşatan Sinemasal, 18 Mayıs Perşembe günü Aksaray’a bağlı Eskil ilçesinde yaşayan 1.300 çocukla buluştu. Gün boyu düzenlenen sanatsal atölyelerle çocuklar coşku ve sevinç dolu anlar yaşadı. Akşamında ise 7’den 70’e tüm halkın katılımıyla ‘’Troller’’ isimli sinema filminin gösterimi yapıldı.

Eskil Kaymakamlığı tarafından da köylerimizde eğitim gören öğrencilerimiz servis minibüsleri ile festival alanına taşınarak, öğrencilerimize yemek ikramında bulunuldu. Eskil Kaymakamı  Yavuz Kartal’da festival alanını İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Kolukısa ve İl Genel Meclis Üyeleri İbrahim Güdendede ve Sadrettin İriş ile birlikte ziyaret edip, öğrencilerle sohbet ederek onların sevinçlerine ve mutluluklarına ortak oldu.

Aksaray etkinliklerinin kapanış konuşmasını yapan Sinemasal’ın kurucusu ve genel sanat yönetmeni Enes Kaya; 2013’ten bu yana süren Sinemasal sevgisinin Aksaray ile birlikte 32 ile ulaştığını söyledi. Bugüne kadar gerçekleşen Sinemasal festivalleri kapsamında 42 bin çocuk ve ailesinin hayatlarında ilk kez sanatsal aktivitelerle tanışma şansı elde ettiğini belirtti.

Etkinlikler boyunca çocukların heyecanına ortak olan Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan yaptığı konuşmada,

Çocukların Sinemasal gibi sosyal aktivitelere büyük ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Mustafa Doğan ayrıca  “ Bu güzel festival ile Aksaray’ın çocuklarını buluşturan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Aksaray etkinliklerine ev sahipliği yapan; Aksaray Valiliği, Aksaray Belediye Başkanlığı, Eskil Kaymakamlığı ve Eskil Belediye Başkanlığı’na teşekkür ediyorum” dedi.

Eskil Kaymakamı Yavuz Kartal’da;

Köy ve yaylardaki öğrencilerimizin illerdeki olanaklara sahip olmaları imkânları dâhilinde sosyal sorumluluk projelerine destek verdiklerini belirterek “Öğrencilerimizi sanal tehlikeden uzak tutmak ve onları kültür, sanat ve spor ile tanıştırmak gayreti içerisindeyiz. Bu faaliyetlerde geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gözlerindeki mutluluk bizlerin çalışma azmini daha da artırıyor” diyerek, festivalin gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Kaynak:Eskil Kaymakamlığı Resmi Sitesi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300